blä för snö

nu får vädret ta och bestämma sig, antingen så blire vår eller så blir det vinter vill inte ha nå mittimellan längre. känns som förkyldningen börjar ta om, i hate it. jag som hade börjat röra på mig och idag känner jag hur halsen börjar göra ont och lätt tryck över öronen.. vill inte bli sjuk nu! :(

annars så gör vi inte ett piss. funderar på hur vi ska göra på påsk. också kom jag på att jag nog må gå ut imorgon och leta nå björkris att sätta fjädrar i.. skulle ju va mysigt att va i stan då vi jämt annars åker till våra föräldrar på påsk. men vi får väl la se!

i veckan skulle jag vilja ha en heldag hemma själv, så jag kan storstäda för det har inte gjorts i detta hus ännu. vårstädning kanske jag skulle ha kallat det. skulle verkligen behövas & tvätten skulle behövas tvättas. ska nog för enkelhetens skull skriva mig en lista på vad som man ska göra, för då glöms ingenting bort..

nää, vet ni vad? jag ska äta upp min lilla godisskål som jag köpt. satt just och skrattade åt det, för ett år sen när vi köpte hem godis så köpte vi 1-2 kg på helgerna och vräkte i oss.... (Jaaa, kanske skälet till att jag aldrig går ner efter mina graviditeter????) Ikväll köpte jag mig en påse som vägde 0,170kg. Jag har även slutat med små ätandet på veckorna, för de är jag också väldigt flitig på..

nä, dags att kika vidare!
tjingelng!

wooork tomorrow

imorgon ska jag minsann jobba! det ska bli så himla roligt & i helgen har vi helg erbjudande också så då hoppas jag på massor med folk, så kom och handla allihop =)

min lilla pärla har förmodligen fått ögoninflammation. för två dagar sen började ena ögat att tåras, och sen kommer de lite gegg emellan varven. Men hon är pigg & det är inte så farligt. På bvc trodde dom att de var det, så förmodligen är de en ganska lindrig då jag inte behöver tvätta ögonen hela tiden utan bara typ 2 ggr per dag.

idag har vi gjort vår i tvrummet, vart sååå fint! jag skulle ha lagt ut en bild. vi har iallafall bytt ut dom plommon färgade gardinerna, dukwn, kudden & filten och istället fick de bliva vita gardiner, grön matta, grön duk & grön filt! Känns så ljus och fräscht! ska försöka slänga upp en bild, synd att jag inte tog kort innan också!

nu börjar man bli trött, dock tror jag inte kidsen är det! iallafall inte Frida, för hon tog sig en lååång sovstund på eftermiddagen! tror hon sov från 1 till halv 4..

godkväll på er folket! :)

mål

jaa, tills det blivit sommar så SKA jag nå mitt mål. mitt viktmål alltså... jag har startat den här veckan, skulle starta förra veckan, men det orkades inte. men igår tänkte jag att nu jäklar ska jag ut, för annars kommer jag bara att skjuta upp det ännu mer och idag var jag också ut. så nu håller jag mina tummar, det är ju nästan 9 kg som ska bort! hugaligen!

nu ska jag ta och hoppa in i duschen innan greys börjar! :)
tjingeling!

sommartid

huvva vad trött jag är och jag vet, jag skriver det jääämt. men jag är det också. men idag är jag trött i hela kroppen. har legat i soffan sen jag la kidsen och väntat på att få se på nå bra på tvn, men de kommer inge bra, trodde de var Maria Wern ikväll, men de va tydligen imorgon. Ikväll är de serien Missing som jag börjat titta på, förra veckan var första avsnittet, det verkar as bra om jag får säga vad jag tycker.. :)

gaah, hur ska jag hålla mig vaken till klockan 22 då Missing börjar????
kroppen bara skriker efter sömn...

mumsan, vännen, lillhjärtat, pärlan....

Frida har många "smeknamn" har jag kommit fram till, när hon är gosig brukar jag kalla henne för mumsan, och när hon är duktig är hon pärlan, är hon ledsen eller gjort illa sig så är det vännen eller hjärtat.... jaa, kan nog rabbla upp massor med namn på trollungen!

Hon har förövrigt börjat leka med dockan ganska mycket, hon är sååå goo med den/dom. Dom ska åka i vagnen, gosas och byta kläder! Ibland kan dom få en mat bit också..

Imorgon kommer mitt andra hjärta hem också efter en helg hos pappsen! Då ska vi åka och hälsa på momma på sjukhuset. Sen ska vi väl göra någon middag, vad det blir får vädret avgöra. Är vädret hyffsat kanske de blir grillning, annars blir det nog våfflor.

Näää, nu ska man väl ta och dricka lite mer dricka & sen då??? Trååk! Ringa syrran kanske och kika vad hon gör!
Tjingeling :)

breaking down part 1

så jävla bra film må jag säga! jag längtar såååå tills nästa del kommer. dock kändes de som om det inte hände så mycket :/ men man vill ju efter varje film bara se mer och mer och mer. men man får ju tyvärr vänta tills i november då den har premiär på bio!

meeeen vet ni vad, nu må jag sova, för jag är trött. har inte sovit mkt i natt och imorgon ska jag jobba. så behöver sömn.

godnatt! :)

känner mig trött

Jag vet inte, men inser att jag jämt känner mig trött? så fort jag uppdaterar är jag trött och leds. kanske vitaminbrist eller liknande, för de är ju inte friskt att vara trött jäämt.

Igår var jag ute på en långprommis med Frida, tror vi gick 1-1½ timme. Skönt, mindre skönt på kvällen då benen värkte och idag har jag ont typ vid smalbenen. Så blev ingen prommenix idag, tyckte de var tillräckligt att gå på dagis för benen. men snart är de dags att vandra dit igen!

Idag så vandra jag med Lovisa på dagis, sen hem & slängde i mig lite frulle innan Daniella och Elina dök upp! Jag tror Frida tyckte att det var roligt att få ha en kompis på besök, vi känner ju inte så många som är lika gammal som Frida typ och är hemma.

Nä, nu ska jag göra mig klar för att hämta Lovisa.
Tjingeling

lillhjärtat sjuk

vår lilla pärla verkar aldrig vilja bli frisk. i onsdags kom ju kruppen, natten mot torsdag kom febern, sen tog kruppen över och vi blev inlagda på barn med inhalationer varannan timme hela natten, fredag fick vi åka hem, febern följde med och har varit med oss hela helgen, hon är så tussig vår lilla tjej. alvedonen hjälper iallafall och piggar upp henne för en stund, är febern kvar imorgon må jag ringa på hc igen.

nu har lilla pärlan tagit av sig alla kläder alldeles själv, snart lär väl blöjan ryka också. gullfis!

för övrigt är det en jätte fin dag idag. familjen har varit ute typ hela dagen, jag har städat. till lunch premiär-grillade vi korv på vår uteplats, moter & mormor kom på besök. sen gick vi in och febern slog till igen. så nu har vi hunnit sova & slappat. Lovisa har kikat på en film. Lovisa har även premiär-cyklat idag! Tror att hon tyckte det var kul att få ta fram cykeln igen! :)

nää, man kanske ska ta och sno ihop nån mat. blev sen lunch idag, så blir sen middag också.
tjingeling!

kruppen på besök!

jaaa, herr krupp är på besök hos mitt lilla hjärta igen! blev helt paff då det bara kom helt plötsligt. efter att frida vaknade så var vi ute, åt mellis och sen gick vi in och då lät hon helt plötsligt jätte hes och bara en liten stund senare så hörde jag på andningen att det var kruppen. hon får "skrällande" andning, låter verkligen jätte hemskt, men det är tydligen inte lika hemskt som de låter, men iallafall. För exakt 1 år sen fick hon krupp första gången, då åkte vi in på barn och fick andas in adrenalin och sen blev de bättre för en stund. Gången efter var vi ju på Teneriffa, var verkligen jätte hemskt, men då tacka vi för den fuktiga luften.

Nu har jag vädrat sovrummet innan hon fick lägga sig, och sen fick hon sova i vagnen, då jag kan justera ryggstödet. Varför jag inte pallar upp sängen istället är för att när jag gör de så lägger hon sig i fotändan och så ger de ingen effekt. Jag har även fönstret lite på glänt så att det ska vara svalt i rummet åt min lilla tjej!

man känner sig så hjälplös när små barnen bli sjuk! :( men jag har ju tryggheten i att jag bara kan åka in med henne på aktuen och få hjälp om det blir för jobbigt för hon. Så det är ju skönt att veta.

Själv känner jag mig hängig, helt orkeslös. Jag orkar inte ens pallra mig in i duschen, men jag måste.  Så jag ska väl göra de nu innan greys börjar.

nu över till något helt annat. kollar på Efterlyst, alltså jag förstår inte, varför förstår inte vissa vad som är rätt och fel? varför förstår inte vissa vad som är mitt och ditt? och hur kommer de sig egentligen att vissa blir kriminella? och vad får man ut av att springa och skjuta folk? sjukt helt enkelt....

nä, nog om det! nu måste jag verkligen hoppa in i duschen! kanske blir man lite piggare också.

tjingeling!

fyfan vad äckligt

just nu på discovery så har han tagit av "skinnet" av en säl och gjort hål för armarna & huvudet och nu använder han den som våtdräkt. ser typ hur äckligt ut som helst, han tvättade av den i vattnet bara så tyå blodet skulle försvinna. bläää, håller typ på att spy.

för övrigt har jag inget att säga, är helt tom på ord. orkeslös. men vardagsplikterna kallar, dvs tvätt & städning. blä för det. blä för allt. har en dålig dag idag.

länge sen!

insåg just att det var länge sen jag gjorde en uppdate! förra helgen, då vi åkte till min bror på övernattning och middag! det var super trevlig, först bowlade vi, sen hem och åt middag & sen dansade vi lite, och sen drog vi på drogen! kanon trevligt! nästa gång blir det middag hos oss! :)

imorse klev vår lilla tös upp halv 7... jag var dödstrött, trots att jag la mig typ halv 10. andra hjärtat klev upp strax efter. hugaligen. sover dåligt gör man också när det stormar, känns som om hela huset ska blåsa iväg. när jag gick med lovisa på dagis så blåste man fram och såg inte ett skit då de snöade samtidigt. men men, vi kom ju fram!

just nu kikar vi på tvn hur dom gör frysta våfflor.
ska väl kika på de innna våra bästa år!
tjing

övernattning

jaaa, idag ska systrarna fahlén åka till sin bror med sina respektive, äta middag, bowla och sova över! Känns lite kul, har inte sovit hos mina syskon sen jag ar typ 15??? =P Och ikväll ska vi sova över hos min bror & hans pingla! mina syskon har ju därimot sovit över hos mig nån/några gånger dom senaste åren! =)

jaa, i natt sov vi uppe hos reines päron och barnen är hos mina. ändå vaknar man halv 8 och inte kan sova??? reines klev upp med en gång och började med sitt vallaställl till skidorna som han håller på snickra ihop. vi är ju konstig vi, det är väl dagar som denna som man ska försöka sova så länge som möjligt..... Det roliga är ju att när vi är hemma och Frida vaknar klockan 7, varje morgon, så är man dödstrött och har inte alls lust att kliva upp.

Nu är jag ju jätte trött, men skulle inte kunna sova? koooonstiga jag!

Nä, nu ska jag borsta tänderna så jag får bort morgonandedräkten.... tur ingen annan är vaken än jag & my darling! hhaha!

Lillgumman

Så söt så vår fina lilla tjej, hon sitter nu helt inne i bolibompa. Hon är så söt. Om man frågar om vi ska kolla på barntv så hoppar hon jämt upp i soffan och sätter sig vid armstödet. Där sätter hon sig även när hon ser något intressant på tvn annrs... =) Nu sitter hon och säger TITTA och pekar på tvn. Sötnöta...

Jaa, jag vet att man enligt BVC inte ska låta barn under 3 år titta på tvn. Men ja, jag orkar inte bry mig? Frida sover bra på nätterna och verkar inte störa sig av det. Lovisa har heller inte gjort det. Och för er som inte vet så säger BVC så för dom säger att det blir så för mycket intryck för ett litet barn. Men inget jag märkt av? Mina kids sover alltid sämre när det blivit mycket nya intryck.


Idag åker vi till Hammarn, där mina och Reines föräldrar bor. Lovisa är redan där, hon har varit där hela veckan och hon verkar ha tyckt att det varit skönt att slippa oss ett tag! Självklart längtar hon också, men hon har blivit lite av att hon vill göra saker själv. Min stor tjej! Tänk att hon snart fyller 5 år? Åren bara springer iväg...

Nä, man kanske skulle ha börjat packa väskorna kanske, så man tar sig iväg nån gång! :)
Tjingeling

Babykväll

Det blev jobb istället för bio, middag & fynd! Men det gick lika bra det och var minst lika roligt. Det var jätte mycket folk och det är så roligt att jobba när det är mycket folk! Stod i kassan nästan hela tiden och det var skoj! Det var ju verkligen mycket kanon priser! Men inga bodysar utan bilstolar, resesäng, grindar och sitt/sulkyvagnar.

Så otur för er som missade....

Missade ju även Revenge ikväll så får ta och kika på de hos mamma och pappa sen i helgen, dom har ju sån här box som man kan gå in och kika på programmen efter dom har varit.

Nu börjar mitt huvud dunka och vill ha sömn, så jag ska väl ta och krypa ner i sängen!
Mer uppdatering får ni imorgon!
Tjingeling
RSS 2.0