Tråååååk.

Förbaskat vad tråkigt det kan vara på helgerna ibland. Speciellt kvällarna. Nu sitter vi här, vid varsinn dator, jag & älsklingen! Det finns ju inga bra tv program och heller inga bra filmer som ska visas, vad är detta? När sommaren är här tycker jag det är något hela tiden som man vill se, men när de är höst och kallt när man bara vill sitta inne så suger allt på tvn. Huvva!

För övrigt så är allt toppen! Vi var och kikade på en lägenhet i Brunflo idag, typ radhus liknande! Så om allt går som det ska så flyttar vi i december =) Lägenheten var helt okej, inte lika perfekt som den första som vi fick titta på men den var super fin iallafall. Ljusa fina tapeter överallt! Dock ska köket och ett barnrum tapetseras om innan vi flyttar in! Lite kräsen är man ju också! ;)

Fördelen med lägenheten är mååånga. Men några av dom är iallafall att barnen får egna sovrum, vi har ett superstort kallförråd, egen tvättstuga & en vind som blir som förråd. Sen är ju också fördelarna att det typ bara är barnfamiljer som bor där, det ligger nära till sjön, nära till lekplatsen, egen uteplats + balkong. Nu kommer jag verkligen känna mig vuxen när vi flyttar till ett "hus".

Känns så himla bra! hiihihii...

Svar till Emma

Jag vet inte riktigt vilken Emma det är och du angav aldrig någon adress eller email så det får bli ett svar här istället då. Jag läser utbildningen på en skola som heter Miroi, men går genom Lärcentrum. De förkunskaper du behöver är engelska, matte & svenska på gymnasienivå eller motsvarande. Sen ska du ha mycket goda kunskaper i Word & Exel (t.ex. Datakunskap).

Jag tycker att utbildningen verkar jätte bra då man plugga på distans. Väljer man att plugga på 100 % är man klar efter 19 veckor. Jag har dock valt att plugga på 50 % då jag är barnledig också, för jag vill ju hinna med hemmet med.

om du besöker http://www.miroi.se så kan du läsa mer om utbildningen i sig .

Hoppas du är nöjd med ditt svar! :)

Days of our lives

Är det någon fler än jag som bara älskar våra bästa år? Jag började se det när jag blev mammaledig med Lovisa då min kära vän Anneli kollade på de varje dag! Och snart börjar det! Jag ser tillomed repriserna som är 7 på morgonen på tv8. Haha, jaa. Men det är bra! :P

pluggplugg

Idag är det första dagen som jag verkligen suttit och pluggat, så ja, jag ligger efter. Men det går bra ändå! Reine tog med sig Frida och gick ut så jag fick plugga i fred. Läste två kapitel & gjorde uppgifterna på respektive kapitel! Så det känns himla bra faktiskt! :) Imorgon blire heller inge plugg då jag tänkte shoppa lite & sen ska vi till Brunflo en sväng!

Jag vet inte om jag håller på att bli gammal? Jag blandar ihop barnens namn hela tiden och det blir så himla fel. Om jag ska säga åt Frida, så ropar jag istället argt Lovisas namn. Stackarn tror att hon gjort något fel fast det egentligen är Frida som jag blir arg på. Himla konstigt hur det blir med åren!

För övrigt så är jag himla trött i kroppen, känner mig helt slut. Jag skulle behöva städa riktigt ordentligt! Men jag orkar inte. Kanske kommer orken snart tillbaka... Men man får ju inte göra annat än att städa här hemma då Frida är och drar i precis allting. Så inte konstigt man blir helt slut, här är det aldrig en lugn stund!

kalas!

I natt så sov Frida faktiskt hela natten, typ hur skönt som helst! Dock var jag fortfarande hur trött som helst. Men det var iallafall skönt att slippa gå upp på natten. Lovisa har också varit duktig, hon har sovit hela natten inne på sitt rum! :) så jag har fått legat helt själv hela natten då Reine följt med Petter neröver nånstans på nån biltävling!

Idag ska vi på kalas till lilla Ebba som fyller 1 år. Så igår var jag och köpte present, men man blir helt snurrig, vad ska man köpa? Vad leker man med när man ör 1 år? Även fast jag har Frida som inte är så långt ifrån 1 år, så känns det som om jag inte har någon koll alls. När Lovisa fyllde 1 år fick hon ganska mycket sandleksaker osv, eftersom hon fyller år på våren. Känns lite svårare när man fyller på hösten/vintern. Jag har börjat fundera vad jobbigt det kommer bli att Frida fyller år så nära jul, med Lovisa har det varit lätt då hon haft så långt i mellan födelsedag & julafton så hon har behövt eller önskat sig olika saker. Men tänk lilla Frida som fyller så nära jul.... Jag kommer bli bankrutt.

Jag insåg igår... Barn kostar en förmögenhet! Kläder, overaller, mössor, vantar, halspolosar, skor, tossor, leksaker, tillbehör till vagnen osv..... dyyyrt! Men å andra sidan är det ju såååå himla kul att köpa också! :):)
Mina små gullfisar kommer bli så fiiiina i vinter i sina nya overaller! Likisar också! :)

Nu ska jag ta och fli ihop här hemma medan Frida sover förmiddag!
Tjingeling

Full rulle hela dan

Ingen rast, ingen ro! I det här hemmet slår vi upp ögonen första gången vid 02-03, lillan sover oroligt och får komma till mammsen & pappsen. Stonkar på i sängen i en timme, sen är det bara att kliva upp och göra välling, sen somnar vi om till 07 då det är dags att kliva upp! Sen är det fullfart! Jag är verkligen dödstrött vid 9 på kvällen! Förut hade man tid att sitta vid datan och tvn på dagarna, men nu har man knappt tid med det. För Frida har nämligen lärt sig hur man klättrar upp i soffan men inte ner. Så de gäller att ha ögonen öppna!

Nä, nu ska jag packa ner lillfisan i vagnen och gå till tvättis!
Sen kommer min kära syster hem med min lovely dotter Lovisa & även mina syster döttrar Mosan & Majsan kommer på besök! :) Skönt med sällskap då Reine är och jobbar med lillebrorsan!

Tjingeling

Sol, fest & oroliga föräldrar

Detta är nog det sjukaste programmet jag sett! Eller ja, det är lite små kul men jag skulle aldrig ha ställt upp. Jag tror inte att jag skulle vilja se hur Lovisa eller Frida beter sig på en utlandsresa när hon är runt 20 bast. Faktiskt inte. Jag tror jag hellre skulle vilja höra deras version om hur bra dom har haft det istället för att se hur dom beter sig när dom är full, raggar på killar osv.

Jag höll ju på dö när jag såg nåt avsnitt där killarna hade pissat ute på balkongen, fyfan vad äckligt. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle ha gjort om det hade varit mitt barn, jag hade skämts så fruktansvärt mycke. Näfy, snuskigt. BLÄÄ...

Vad tycker ni om det programmet?

sorry

jag orkar verkligen inte uppdatera, jag är så trött. så sorry för tråkigt inlägg! kommer väl något roligare sen!
imorgon ska jag på stan en sväng!

tjingeling

Mitt drömhus

Här kan ni se mitt drömhus! Om det bara haft två rum till så vore de optimalt! åååh vilket fint hus! Ni kanske förstår hur länge jag måste spara innan jag har råd till ens ett lån för att köpa mig ett hus! Jag vill ju verkligen inte ha vilket hus som helst, utan i den här typen! =) Ett plus är det ju om den har sjötomt som denna! Ååååh, det är verkligen så läckert! Och gammalt, precis som jag vill ha det!

Här är också ett läckert hus! Det var ju dock inte ett gammalt hus utan ett nybyggt hus, dock fanns tillräckligt många sovrum enligt mig! Men även det, snooooordyrt.

Jag hoppas, att den dagen då vi har råd att köpa ett hus att det ploppar upp ett drömhus till försäljning. Gärna med drömläge också! Jag betalar lugnt 3,5 miljon för ett hus, om jag får det precis som jag vill ha det, att huset verkligen har allt i mina drömmar! Dvs läge & utseende! Hellre det, än att köpa ett hus för 1 miljon som man egentligen inte vill ha. Nä, då får det hellre bli lägenhet resten av livet om jag inte ska köpa ett hus som jag verkligen, verkligen, verkligen vill ha! Det ska bara kännas rätt och "klicka". Jajaj, nu är det ju några år kvar tills det blir något husköp här. Vi prioriterar annat just nu, som resor osv! :)

Tröttelitrött

Hugaligen vad trött jag är jämt! Beror det på att man är ledig? Jag har ju faktiskt varit ledig i 3 veckor och det har varit skönt, men nu längtar jag efter jobb! Så imorgon ska jag iväg och jobba, så de blir skoj :)

Idag ska jag iväg på studiesnack, få lite info om vad som nu ska hända! Jag hoppas nu att jag kommer klara de här på distans, bokföring osv är ju faktiskt inte de lättaste. Kanske ska jag inte ta bort personaladministrationen, kanske bra och få repetera litegranna! Det var ju faktiskt inte så mycket i själva löneprogrammet Visma som vi hade, typ 2 lektioner MAX. Så kanske bra! Vi får väl la se.

Nu ska jag gå och göra frukost åt oss! Försöka få Frida att sova, ska även försöka hinna byta gardiner i köket.
Annars äre nog bara i glasrummet som jag bytt till höstgardiner! dvs mörka gardiner! myyys!

tjingeling så länge!

Vår resa!

Tänkte skriva lite om vår härliga resa på Canrieön Teneriffa 2011-08-30 - 2011-09-13

Vi startade dagen 30 augusti 03.30 då väckarklockan ringde. Jag & Reine hoppade upp ur sängen. packade ner de sista, klädde oss, gjorde välling och väckte barnen. Lovisa hoppa upp, drack välling och klädde sig medan Frida var super, duper trött. Hemsk mamma man är! Hon vaknade till liv hon med, drack vällingen & kläddes på. Sen packade vi med oss allt, satte oss i bilen och for till tågstationen.

Tåget kom & vi klev på. Resan ner gick bra. Frida sov stor del av tiden. Lovisa & jag somnade en timme också men inte Reine som inte var något fan av att åka tåg. När vi kom fram till Arlanda var det till att skynda oss av, åt lite lunch, checkade in, kollade runt lite & sen blev de dags att kliva på flyget. Lovisa var ivrig! Frida var en tröttfis. Vi lyfte och resan gick förvånansvärt bra. Vi hade lite motvind så flygresan tog längre tid än beräknat, tror den tog cirkus 6 timmar. I slutet av resan var väl alla trött och leds.

Vi kom fram till Teneriffa och gick för att hämta ut väskorna. Alla väskor kom, men vagnen saknades. Insåg att alla som stod kvar och väntade på bagage var barnfamiljer, så frågade en annan mamma om dom också saknade sin vagn och de gjorde dom. Det visades att dom glömt allt specialbagage på Arlanda. Så vi blev skapligt leds, det är inte de roligaste att bära runt på Frida. Men det ordnade sig. Kvällen efter kom vagnen och under tiden fick vi låna en lånevagn.

Under veckorna som gick tillbringade vi dom flesta dagarna vid poolen. Vi var vid stranden 3 dagar. Frida var helt gaaalen. Det var ju som en enda stor sandlåda. Givetvis testade vi att smaka på sanden och den var mumsig. Så varje gång mamma tittade bort spottade vi ut nappen och mulade fulla munnen med sand. Lovisa plockade snäckor och lekte i sanden.

Lovisa var också med i Ministars, då fick barnen mellan 3-7 år vara med och uppträda på scenen. Lovisa dansade till Lollo & Berine sången, som är en stor favvorit här hemma. Sen var hon också med på Berines födelsedagskalas, Äventysdag i Miniland och Minidisco varje kväll.

Maten på Teneriffa var inte den bästa. Men hotellet, peronalen och underhållningen var kanon! Vi hade alltid svensk/norsk/dansk personal på hotellet och all personal på barnaktiviteterna pratade svenska/norska/danska/engelska. Så allt var kanon!

Hemredan gick lika bra som nedresan! :) Tog dock inte lika lång tid som de kändes.

Bilder kommer sen. Jag har inte bilderna på den här datan, utan vid Reines data.
Nu ska jag plocka undan efter middagen!

home sweet home

hemma efter 2 fantastiska veckor i teneriffa som bestått av sol & bad! vädret har varit kanon, jag som var lite smårädd för att det skulle börja regna, men de blev bara sool och värme! tempen låg kring 28-29 grader på dagarna och 25-26 på kvällarna. Så det har varit jätte bra väder, perfekt för barnen också att det inte var för varmt.

nu ska jag myspysa med min stor tjej medan lilltjtjen sover.
imorgon blire ungaföräldrar, på fredag ska jag iväg och prata om mina studier! jag ska ju nämligen utbilda mig till ekonomiassistent! :) sen ska jag jobba hela helgen! :)

tjingeling
RSS 2.0