Tvättis

Ikväll har jag tvättstugan, så nu ska jag försöka tvätta upp allting innan vi flyttar, iallafall de mesta. Kommer säkert dimpa ner något i tvättkorgen innan vi flyttar. Men de mesta är iallafall borta så då behöver jag inte börja tvätta de första jag gör när vi flyttar. Det ska bli himla härligt!! Äntligen, imorgon bitti åker vi och hämtar nycklarna!! :) Så då ska Lovisa för första gången få se hur det ser ut där vi ska flytta, hon var nämligen inte med sist när vi var och kikade.

Annars så är det rätt tomt här hemma. Vi har faktiskt rensat & tömt de mesta. Det som är kvar är badrummet och köket. Men det är sånt som blir allra sist, typ på torsdag kväll!

Nu ska jag lägga Lovisa, sen springa ner i tvättis!
Sen ikväll äre ju desperate housewives! ;)
tjingeling så länge gott folk!

Rörigt i röran

Som sagt är det väldigt rörigt här hemma, hade tänkt lägga ut en bild. Men så kom jag ju på att jag packat ner usb kabeln, så det gick inte för sig. Men ni ska helt klart få se sen hur det ser ut i vårt radhus! :) Efter jag flyttat in, eller kanske före/efter bilder.

nää, man kanske ska sätta igång! fick ju tag i hon som skulle hämta grejerna som hon skulle köpa, så hon kommer senare! ska även försöka dra fram allt från väggarna också då vi har besiktning imorgon.

tjingeling

irriterad

idag har jag en sån här dag som jag går och är irriterad, jag stör mig på allt och är allmänt irriterad bara. mest är jag irriterad för att det var en tjej som skulle köpa nå grejer av mig, och sen hör hon inte av sig? Vet ju inte alls om hon ska ha dom eller inte och vill ju gärna bli av med grejerna innan torsdag, då vi börjar flytta i helgen och tapetsera på torsdag förmodligen.

nu ska jag gosa med min lillfis som har otursdag idag!
då ramlar vi hit och dit. sen fortsätter packningen, imorgon har vi besiktning!

tjingeling!

tröttilött

idag är vi helt slut. är inte van med att gå på krogen, heller inte riktigt min grej tror jag. men det var en helt okej kväll! julbordet därimot var ju bäst, så jäkla gott. mumsi!

hahahaha, just nu håller frida på att tömma reines brallor. hon gräver i fickorna och drar upp mobilen och plånboken! ;D lillsnuppan!

näää, man kanske ska fortsätta med flyttpackningen!

julbord

jaa, då äre dags för årets andra julbord med reines jobb som ska vara på hov. det sägs att det är jätte bra där, så jag hoppas på det också och inte mamma scans köttbullar som man fick sist.

jag är nu redo, väntar på reines bror peder som ska hämta upp mig strax och under tiden dricker jag lite vin, mumsi! efter julbordet blir det eventuell utgång, hoppas jag kommer in bara. verkade som dom skulle på dahlwinnie och sist var det tvär nej. så vi får väl se, annars går jag väl själv och rockar loss på olearys eller nåt :P

känner att ansiktet håller på kokar upp, någon mer än jag som blir röd om kinderna när man dricker vin?? händer ju också när jag är stressad, så kanske därflr också.

nä, nu ska jag väl fortsätta lyssna på mix megapol och dricka vin i väntan på skjuts.
en bild på mig kommer sen, såååå klart. påminn mig bara!!

tjingeling folket!

blåser jag iväg?

nu är det andra natten i rad som jag vaknar med känslan av att någon är i vår lägenhet, det är lite skrämmande samtigit som jag undrar om det är min morfar som är på besök för att se hur jag har det. i natt vaknade jag två ggr, första gången minns jag inte vad jag vaknade av, men dörrn stod på glänt. andra gången jag vaknade hade jag känslan av att någon var inne i rummet. så skyndade krypa in under täcket. men som dom andra gångerna tar det jätte länge innnan jag somnar om. natten innan vaknade jag också av att det lät som lovisas dörr öppnade sig, först tänkte jag att hon var på väg över till oss, men när hon inte kom steg jag upp och tittade in hos henne och hon sov som en stock. vad händer??

inatt har det ju även blåst hur mycket som helst och det gör de även nu. jag börjar fundera på om jag tar mig på jobbet med bilen eller om jag blåser iväg. jag måste ju skynda mig hem då jag ska på julbord klockan 18 på jamtli.

och nu ska jag göra mig i ordning för jobbet. känner mig trött i kroppen, men kunde inte sova längre än till halv 9.
tjingeling

ajaj

idag har jag jobbat och jag har ont i mina ben. jag är inte van att jobba nu, så nu har jag super ont i benen så jag lovar er, jag ligger i soffan resten av kvällen! :P imorgon blire jobb igen, kommer nog bli super kul och förhoppningsvis mycket folk! :)

nu har jag suttit och kollat på drömmen om ett barn och det är ju verkligen hur bra som helst. jag verkligen beundrar dom människor som medverkat i programet. jag och många andra tycker att 9 månader är en lång väntan för att äntligen få sitt lillapyre som man längtat efter så mycket och tänk då dom står i kö och väntar i månader/år för att få ett efterlängtat litet barn! det är verkligen beundransvärt hur dom orkar, man undrar verkligen var dom får all kraft ifrån.

vet ni, nu ska jag sova... jag är superduper trött, även fast jag fick sova till halv 9 i morse.
så, sängen nästa! :)

workworkwork

blivade så att jag skulle jobba imorgon och det löste sig. mamma ska komma och hämta barnen och ha dom i helgen eftersom jag ska jobba hela helgen och på lördagkväll ska vi på julbord med reines jobb. ska även försöka hinna med att fli ner allt i lådor också, eller ja, de mesta. för på torsdag får vi lägenheten och på fredag börjar vi tapetsera och på lördag flyttar vi!! =) jaaa!! äntligen är dagen här, då det bär av, till vårt lilla radhus! :) det ska bli såå himla roligt.

det har även fixat sig med dagis & från och med januari så ska jag vara mammaledig tills frida får dagisplats! :) jag hade egentligen fått plats till båda, men då fick lovisa på en avdelning där jag inte ville ha, så då bytte jag så att lovisa fick fridas plats och frida får vänta tills det blir ledig på någon av dom andra två avdelningarna som jag önskat. men helt klart värt det! också får jag lite vila på det hela. skulle även ha ringt på skolan och sagt det till min handledare, eller kanske kan maila.

nä, ska väl röja undan i köket efter att ha röjt i skåpen.
tjingeling så länge!

färga håret på barn?

som rubriken lyder så finns det ju faktiskt dom som färgar håret på sina barn, alltså i dagisålder och nu snackar vi inte om sprayfärg som försvinner när man tvättar håret utan riktig hårfärg/toning. ja, jag har till och med sett en som dom har blekt håret på. själv tycker jag att det är hemskt, att barn inte får vara barn. det är vi som styr hur samhället ska se ut i framtiden, och om man då börjar färga håret på barn i den åldern, hur ser det då ut om några år? egen sminklåda när dom blir 2? självklart gör ju alla föräldrar som dom vill, men jag tycker att det är fel. hårfärg innehåller så mycke skit, märks tydligt i mitt huvud då jag faktiskt har blivit allergisk mot det. får svår klåda i huvudet och blir alldeles röd i hårbotten om jag färgar håret.

Vad tycker ni om att färga håret på barn?

Leds, leds, så leds.

Nu har jag hållt på att plugga i flera dagar men kommer ingen vart. Jag läser uppgiften 100 ggr om tror jag, men jag förstår inte alls. Enligt läroboken som visar hur jag ska beräkna går det inte, då den beräkningen säger att jag måste veta försäljningspriset/st. Enligt läraren behöver jag inte det utan kan bara ta fasta kostnader / rörliga kostnader, men då blir ju svaret helt fel. Jag har ju nämligen ett facit i boken som visar vad resultatet ska bli, men dock inte hur man räknar. Så jag vet ju att det är fel, men inte hur jag ska räkna då jag inte kan räkna som man ska göra då dom uppfiterna som jag behöver inte finns med i informationen.

Inlämningsuppgiften ska skickas in idag, men det känns som om jag aldrig kommer bli klar. Det är två uppgifter som jag inte kommer fram till något svar, hur jag än försöker tänka så går det inte? Jag vet inte alls hur man ska göra. Jag har suttit med uppgifterna i 1 ½ vecka och inte fått fram något svar. Detta är det värsta när man pluggar på distans, jag kan inte mer än maila med läraren och försöka förklara. Men det kan ju ta tid innan man får svar tillbaka, det är de värsta.

Hahahah

Frida är rolig hon och jag tror hon vet om det. Imorse tog hon på sig Lovisas trosor (nytvättade) på huvudet och gick runt och skratta. Och oftast så gör hon något och sen tittar reaktionerna på omgivningen, för att se om det var ett bus eller något skoj. Hon är så himla rolig våran lilla busfis!

Igår var jag och barnen ner i tvättstugan, i hissen blir dom helt galen och springer runt och skriker och jagar varandra. Och sen ett evigt skratt, haha. Hemma brukar Frida hänga efter Lovisa också, hon vill ju också göra allt som Lovisa gör. Dom är då för go mina kids! <3

Nu ska vi ta och fli ihop lite och sen bestämma oss för hur vi ska göra i helgen!
Tjingeling!

stök

Känns som om allt bara är i en röra och jag försöker. Reine är sjuk, Frida är grinig och när Lovisa kommer hem från dagis är hon lite av ett eko. Hur mycket man än plockar drar Frida fram ännu mer. Samtidigt som man mitt i allt håller på flyttpackar. Jag har lyckats plocka ner alla filmer, tv-spel, Lovisas filmer, spel och pussel. Har även hunnit med sängkläder, gardiner, handdukar, allt i förrådet och idag började jag plocka ned kläderna våra i ikea kassar.

Så jag vet inte hur vi ska göra i helgen, jag är ledig. Antingen så stannar vi hemma och fortsätter packa, men vad? känns som jag plockat ned allt som vi inte använder just nu. Har även hunnit rensa garderoben som resulterade till att 1 svart säck ska kasseras. och åker vi till hammarn, så ska jag måla en byrå som jag ska ha på fridas rum och åka på ikea!

vi får helt enkelt se!
nu tror jag det blir kväll, är helt slut.
tjingeling

flyttpackning

ja, flyttpackningen fortstter och det ser ut som jag vet inte vad här hemma nu. men å andra sidan så är det bara två veckor kvar. så man får väl bo i ett kaos tills dess. Jag har hunnit fyllt 10 flyttkartonger och har bara tagit sängkläder och sånt som inte används just nu. Har också tömt förrådet!

bilder kommer faktiskt, jag har försökt tänkt mer på det. så det kommer väl såsmåning om, men just nu hittade jag inte sladden.

nu ska jag klä på mig, sen blire att köpa mer flyttlådor och sen handla. sen idag ska vi på bvc och kika på fridan utslag och blåsor på fötterna. kanske får vi veta vad det är för fel?

tjingeling så länge!

Svar till anonym

Varför jag aldrig lägger ut bilder var din fråga. Jag vill inte lägga ut bilder på mina barn, då jag vet hur fort bilder sprids på nätet. Och för att lägga ut bilder annars på mig och allt runt omkring mig är jag för lat för. Också är jag så himla dålig på att komma ihåg kameran! Men jag ska försöka bli bättre, jag lovar! :)

Nu har Frida precis vaknat efter en lite förmiddags tupplur på 45 minuter. Nu ska vi klä på oss, hoppa in i bilen och fara på öb. Vi ska nämligen iväg och köpa flyttkartonger! Kanske ska jag ta med kameran och se om jag lyckas med nån bild. Jag är verkligen URDÅLIG på att ta bilder och att komma ihåg kameran!

Tjingeling så länge!

knepigt?

lill bruden ville inte ha välling nu ikväll innan hon la sig? hon brukar alltid dricka, jag hoppas för guds skull att hon inte ska sluta. jag slutade när jag var 1 år och mamma ha sagt att det inte var så kul.

idag så är det ju fars-dag. vi tänkte först gå ut och äta, men sen kom vi på att det är nog väldigt många som ska ut och äta och vi hade inte bokat något bord så reine fick fara på affärn och handla. det blev kött, potatisgratäng, sallad och bea. efterrätten blev en prinsesstårta från tages! mumsi! jag gillar inte tårta, men tages tårta är superduper god! speciellt deras lilatårta, minns inte vad den heter. köpte även hallongrottor när jag var där, men dom var inte speciellt goda. jag älskar dom kakorna, speciellt dom som reines mormor bakar, men dom hära var torra.

jag har även hunnit med att jobba och det har gått super bra. jag gillar söndagar, det är perfekta jobbar dagar.

nä, nu är jag alldeles för trött för att sitta här. mina ögon stängs snart, är så himla trött. kanske beror de på att jag var vaken till 23.30 igår och tittade på film och sen upp 7 imorse. jag är helt enkelt inte van.

nu ska jag krypa ner i soffan och lägga mig och mysa med min underbara älskade sambo!
pussohej!

workwork

idag har jag jobbat och det var trevligt som vanligt. nu börjat röran bli bättre också, vi har ju byggt om entrén på jobbet och ska göra om bland kassorna, så det har varit lite rörigt men nu börjar det bli klart och det blir så snyggt! :) en del verkar även ha börjat med julklappsinhandlingen så nu börjar det kännas att det inte är så långt kvar till jul! tiden går för himla fort! egentligen borde man väl själv också sätta igång, men samtidigt vill jag inte börja handla än då det kommer bli tillräckligt rörligt ändå när vi ska flytta, onödigt att dra på sig mer! så jag ska flytta först innan jag börjar inhandla!

nu ska jag kika klart på kollopapporna, sen blire dumpa honom! på trean! =)
sen blire att sova, är trött i kroppen och ont i huvudet.
känner mig inte på topp så måste vila upp mig till jobbet imorgon!

blä

bläbläbläbläbläbläbläblä. är leds idag. ont i hvudet, trött och leds. ögonen stängs snart, jag är trött.

lillfisen

våran lillfis hade inte bara tand-feber. hon är en riktig feber-fis. hela natten har febern legat kring 39-39.5 och alvedonen har inte gett någon effekt, så idag har vi bara legat och myst! även varit på hälsocentralen så dom fick titta på henne, hon har fått utslag på kroppen nåt i form av virus utslag. dom trodde att det eventuellt var 3 dagars feber, så vi skulle ta alvedon och vänta tills på söndag, har det inte gått över då ska vi åka in med henne så en läkare får titta på henne. så det känns väl inte såååå super kul att jobba imorgon & på söndag! men å andra sidan så är ju pappsen hemma också och kan ta lillfisen!

usch, det gör ont i hjärtat när ens barn är sjuk. det gör ont när man försöker hjälpa och lindra, men det inte blir nå bättre. lillhjärtat <3

nu ska jag gå och kika till lillhjärtat! sen blire mys i soffan!
tjingeling!

lillskruttan

tycker så himla synd om vår lilltjej just nu. hon har precis fått sina hörntänder och nu håller hon på få framtänderna, så dom senaste 2 veckorna har hon haft feber av och till men idag kom den riktiga febern. 39,3 landade tempen på och hon var helt väck. hon bara kröp upp och la sig i soffan vid 6. och det hör inte till vanligheten. hon brukar i vanliga fall vara i full fart och springa runt, runt och runt. så hugaligen! inte lätt när alla tänderna vill komma med en gång! :(

imorgon är det ju öppna på jamtli, så vi hade ju tänkt att följa med våra kompisar Petter o Sofie med kids, men nu får jag se, beror ju som sagt på hur lillvännen mår. jag tror inte att hon är sjuk, utan att det är tänderna som spökar. men man vet ju inte, så vi får väl se imorgon hur läget står still!

lovisa hade fick också hög feber, fast i söndags. fast hennes gick över efter cirka 1,5-2 timmar. hugahuga!

ikväll har jag hunnit att röjja lite här hemma. jag har rensat bland mina gardiner, så nu har jag en ikeakasse med gardiner som inte ska vara kvar.

men nu ni, nu börjar Drömmen om ett barn på tv3. Tjingeling

barnrum - lovisas rum

jag ska nu välja tapeter, jag har väl nästan bestämmt mig också. men inte riktigt. idag var jag på fresks, så här kommer dom som jag fastnade för (sorry för dåliga bilder, men har tagit med mobilen så färgerna är lite nedtonade):





bild 1 - den som jag nästan har bestämt mig för! tycker den är himla fin!
bild 2 - fin, men kanske lite för mycke rosa?
bild 3 - fin, men tror det blir för vitt då dom övriga väggarna ska vara vita.
bild 4 - super, duper söt tapet! verkligen jätte fin, på bild 5 kan ni se hur den ser ut i ett rum.
bild 5 - tapeten på bild 4.


vad tycker ni??

fyfan

jag trodde inte mina ögon när jag ställde mig på vågen igår. absolut inget jag är stolt över, utan det ska helt enkelt bort på ett eller annat sätt. jag ska bara försöka sluta vara så himla onyttig, men allt som är det är ju såååå himla gott. jag vet inte hur jag ska kunna sluta äta jämt, för det är vad jag gör. jag småäter, jämt. så det rekommenderar jag alla som vill gå upp i vikt, ät mycket mat vid måltiderna och stoppa i er allt ni kan därimellan. och läsk, läsk, läsk.... livets dryck? ja, man skulle kanske vilja kalla den det ibland. det är så himla gott och det dämpar faktiskt sötsuget, kanske för att det i stortsätt bara innehåller socker. men de har räddat mig många kvällar då jag egentligen bara vill mula i mig allt vi har hemma, ja, lite av varje... lite glass, en macka, frukt, lite godis, en macka till.. ja,m blä. jag känner mig som en tjockis, och nu när jag sitter här och blottar mina matvanor känner jag mig plötsligt ännu tjockare. som ett matvrak. för dom som inte känner mig, så kanske ni tror att jag är rund som en boll, fast det är jag ju inte, jag är ju inte tjock. men för att vara ärlig, jag har aldrig, i hela mitt liv vägt så här mycket förutom när jag var höggravid. så ni kan tänka er.



bild lånad från google.se


och vet ni vad det värsta är? att jag har kommit till någon sorts punkt i livet där jag förstår att även om jag går ner  vikt igen, så kommer jag gå upp också. jag är inte någon super nyttig människa, jag kan inte vara det. jag älskar chips, godis, strips, bröd och allt vad kolhydrater är alldeles för mycket. och lite eller lagom, vad är det? jag är verkligen ett vrak. jag vet så väl hur man lyckas, men jag orkar inte ta tag i det?

wonderful

har verkligen haft en kanon helg. i fredags så var jag ut på min hemort, dvs i Hammarstrand. först på kvällen var vi hos maggie och sen gick vi vidare till hotellet. det var väldigt trevligt och man träffade väldigt många som man inte träffat på hur länge som helst, verkligen super skoj! :) kom väl hem runt 3 och sov till 12, det hör verkligen inte till vanligheten. på lördag kväll somnade jag vid halv 9 och sov till 9 på morgonen, var helt dödstrött helt enkelt.

idag har jag pluggat och hämtat dagiskorten. imorgon ska jag plugga det sista inför inlämningsuppgiften och sen skicka in den. sen måste jag iväg och köpa en stol till lovisa, en bilstol alltså. hon får inte längre plats med axlarna i den andra stolen och den är det dags för frida att byta till. så blir nog förmodligen imorgon eller övermorgon, får se när man har tid helt enkelt.

nu ska jag kika vidare,
tjingeling

lillgumman

våran lilltjej är inte så liten längre! nu går hon för fullt! hon springer efter lovisa och jagar henne eftersom hon också vill ha dockvagnen! hon är så söt. det första hon gör på morgonen när hon vaknar är att springa in på lovisas rum och väcka henne. och vaknar hon inte så börjar hon riva ner saker i hennes rum.

nu kan jag säga att frida går mer än kryper. dock är det inte så lätt att gå när mattan är knölig eller om de ligger något i vägen, för så snubblar man. men hon är super duktig. jusr nu har hon tagit på sig lovisas brillor, hon är så jäkla söt.

imorgon ska vårt stora hjärta lovisa vara häxa för då ska dom ha halloween disco på dagis. <3<3

åååh, mina stora (små) tjejer!! <3<3

pluggplugg

idag är jag ledig, känner jag för att plugga? nej, inte alls. jag känner inte att jag har tid, fast att jag har all tid i världen. vet inte riktigt hur jag ska styra upp det, men förmodligen blir det plugg hela helgen. kanske likabra det, när man är hemma hos päronen så att dom kan ta frida medan jag pluggar. kanske får jag massor gjort, jag hoppas.

idag ska jag försöka hinna på fresk och kolla på tapeter till ny lägenheten! se vad det kommer kosta osv. tänkte också åka på kapphal och köpa ett svart linne till Lovisa som hon kan ha under sin häxklänning imorgon då det är halloween disco på dagis!

nä, kanske man ska ta sig en dusch... men jag orkar inte, är så förbaskat trött. kanske därför jag inte orkar med plugget, för jag vil bara vara. jag har ju inte hunnit varit mammaledig än. kanske det är dags att vara det?

snart, snart!

nu är det faktiskt bara 1 månad kvar tills vi flyttar om vi inte får göra det tidigare, ska ringa imorgon om det och kika vilken dag dom skulle ha besiktning. känns verkligen såå kul. kanske borde åka och kika på tapeter någon dag! och i helgen blire plugg för fulla muggar, hur ska jag annars hinna?

jag har ju som funderat och hoppas nu att jag får genomföra min plan. jag ska nämligen pausa mitt pluggande. min plan är att plugga november ut och sen pausa under december, annars så skulle jag ha haft slutprov dagen före julafton och det känns inte så lockande. plus att jag säkert kommer få mycket jobb i december, och jobbet går före. skulle kunna jobba varje dag! så himla roligt på jobbet och jag har nog världens bästa arbetskamrater!

på fredag tänkte jag gå ut också! det ska bli kanon roligt, var himla länge sen nu! vet dock inte vad jag ska ha på mig riktigt. hur mycket ska man klä upp sig? ;) haha! blir nog iallafall en vinkväll! =)

nu ska jag kolla på 112 på liv och död, sen sova!
tjingeling så länge!
RSS 2.0