Poppers Pingviner

Jaa, den filmen såg jag & fina hjärtat ikväll. Jag tyckte den var super bra och roligt, Reine tyckte väl den var så där tror jag. Men jag är ju lite mer av en komedi-tjej jag... =P

Imorgon kväll ska jag jobba! Vi ska ha Babykväll på jobbet, så det brukar vara en massa folk då! :) Min första babykväll som jag ska jobba faktiskt, förra året hade jag ju precis fått Frida och året innan det hade jag inte blivit anställd ännu utan praktiserade bara. Så det ska bli kanon kul faktiskt =) Brukar ju vara jätte bra erbjudanden, förra året köpte jag bodys minns jag! Får se om man hinner köpa något imorgon! =P

Idag har vi haft en himla lugn dag vill jag lova. Frida somnade nog runt halv 12, så då plockade jag undan, hängde tvätt och fixade lite. Sen bara tog jag de lugnt... Sen när Frida vaknade drog vi på oss galon-brallorna och gick ut 1 ½ timme typ. Sen när vi kom in vare middags dax! Kyckling-toast blev det, SUPER GOTT! Riktigt mumsigt! Jaa, sen blev de bus innan läggdags! Så jaa, en himla lugn och skön dag!

Snart börjar Body of proof, så jag tänkte springa upp och borsta tänderna och hoppa ner i sängen och kika på de där! Reine ligger ju nere i soffan och kikar på fotboll!

See ya,

Tjingeling

försvunnen eller?

förra helgen beställde jag min lampa från ellos, då sa hon i telefonen att det skulle ta 4-5 dagar. och jag antar att hon menar vardagar och då skulle min lampa dykt upp i torsdags eller i fredags men jag har inte sett skymten av den? inte ens hört nåt om att dom skickat den? man brukar ju antingen få sms eller mail om att dom skickat så att man kan "följa" sin order. konstigt ? :/

idag har jag stor städat, dammsugit, dammtorkat och skurat hela huset. även hunnit tvätta en maskin och hängt det & vädra & dammat mattor! Ni ska veta vad skönt det är att ha en balkong som man kan gå ut på och damma mattor och hänga ut sängkläder! Helt fantastiskt... Sen på kvällskvisten var jag och Frida ut med soporna och passade på att gå en sväng med snowracern. Frida älskar verkligen att vara ute, så det är inte de lättaste att få med hon in sen! :P

Lovisa är kvar hos sin pappa, hon ska vara där tills tisdag, sen åker hon vidare till Reines mamma och sen tror jag hon skulle till mina föräldrar dagen innan vi kommer dit. Tyckte att det var bättre om hon stannade där än att hon skulle behöva åka till stan framåtillbax. Vi ska väl förmodligen åka hem på torsdag för att stanna på sportlov, så håller tummarna för fin väder! Ska ut och åka lite längd tänkte jag och Lovisa ska få åka lite slalom! =)

Nä, nu ska jag ta och äta lite vindruvor och sedan kika på Wallander!

Pippi Långstrump

Den här boxen fick jag hem idag. Jag beställde den till Lovisa. Jag bara älskar Pippi och det tror jag lillstumpan gör också. Vi satt klistade framför tvn hela första CD:N. Så nu äre bara 5 kvar att se ;) Hittade den för ett bra pris på CDON.COM. Billigare där än på andra sidor då dom hade REA på den just nu, så 199 betalade jag istället för 480 som den kostar annars.

 

Någon fler som gillar pippi? =)

hihi :)

suttit och kikat igenom min gamla blogg, som jag hade medan jag var gravid med Lovisa & första månaderna i hennes liv! jag har verkligen inte hjärta att ta bort den! jag vet inte, men jag gillar att gå in och läsa. känns som att jag hade så mycket mer att berätta om då än vad jag har nu, och jag var lite mer "offentlig" eller vad man ska säga. jag hade väldigt lätt förut att lätta på hjärtat på bloggen.

jaa, som sagt. jag älskar att läsa den! hur man i slutet av graviditeten satt och bara väntade på att man skulle få möta denna lilla krabat som man bar på! samtidigt som det är helt underbart att läsa om när lovisa var liten, vad man hade för funderingar och hur mycket jag älskade att få vara Lovisas lilla mamma! Jag minns de som igår, när jag skulle skriva första inlägget efter att jag kom hem från bb, och mitt första inlägg som var lite längre. Snart är det alltså 5 år sedan jag satt där, med lilla hjärtat som var så yttepytte och nu är hon en stor tjej som bara har 1 ½ år kvar tills att hon börjar skolan! tiden bara springer iväg!

btw så fick jag grejerna till kidsens rum idag!! mycket uppskattat, lovisa ville sätta igång och leka café direkt ;)

tjingeling!

Rent & fint!

Idag har jag städat halva dagen iallafall och då bara dammsugit & plockat undan och det tog mig alltså halva dagen. Har även bytt gardiner i hallen uppe, vardagsrummet & tvättstugan. Och hunnit med att tvätta två maskiner med tvätt, men skulle behöva tvätta jämt. Min tvätthög försvinner aldrig? Kanke beror de på Frida som skitar ner kläderna varje dag, så man får inte göra annat än tvätta. Men ibland tvättar jag ju inte varje dag heller, är ju inte de trevligaste att ha en tvättställning framme för jämnan.. Min tvättstuga är inte så stor om man säger så ;)

Men nu är det iallafall rent & fint här hemma! Och det är så skönt! Jag älskar när de är nystädat!

Nu ska jag kika på Familjen annorlunda, i pausen ska jag fixa mig lite te!



Här är min nya te favvo!

Brunkullans te med smak av Örtig Citron. Jag hatar citron te i vanliga fall, men detta var hur gott som helst! Rekommenderar det varmt =)

Tjingeling!

Alltså...

bruden som gick in i BB-huset och var gravid, vad tänkte hon med egentligen? Hon har 4 veckor kvar tills bebisen är beräknad att anlända, och om hon är kvar då, hade hon då tänkt att att föda inne i huset? Och sen vara med lillbebisen i huset? i de livet? Förlåt, men stackars bebis. Vad tycker ni?


Nu ska vi kika på Gyllene Knorren, sen ska här städas för fulla muggar. Och denna gång ska jag städa både över&under våningen. haha jaa, jag har blivit lat, brukar oftast städa undervåningen ena dagen och övervåningen dagen efter.

Tjingeling så länge!

Taklampa

 

Idag slängde jag iväg en beställning på den här lampan!! =) Jag hade "tillgodo" på Ellos sen jag reklamerade min bikini förra sommarn, och nu hade dom även 40 % rabatt så då beställde jag den här!

Jag hade tänkt ha den i köket, så jag hoppas att den passar! För tillfället har vi ju ingen taklampa i köket, så det behövs verkligen! Jag har länge velat ha en sån här taklampa men ha inte vetat om de ska passa, så nu håller vi tummarna för att det ska bli fint! :)

 

För övrigt idag har vi varit på medvinden, dock väldigt blåsigt och snöigt så det var väl inte så roligt. Men om de blir bättre väder i veckan ska jag åka dit och åka långfärdsskridskor, ska dock kolla om man kan köpa begangade, känns lite halvdyrt att hyra för 200 kr/tim eller 300/dag, då ett par nya kostar runt 1000 kronor. Åker man flera gånger så tjänar man ju på att köpa ett par. Men tänkte kika om de fanns begangade.

Just nu ligger Lovisa och kikar på "Min vän Charlotte" och Frida sover. Reine är ute med Petter och jag ska väl snart börja med maten! Vet dock inte riktigt vad jag ska göra än! Ska väl leta mig något recept!

 

Tjingeling!

workat

idag har jag jobbat och det var roligt som vanligt! jag trivs verkligen! :)

för övrigt har jag velat åka ner på stan och åkt långfärdsskridskor men tar mig aldrig iväg, men i veckan ska jag iväg! finns ju inge härligare! vi hade tänkt åka dit imorgon, men verkar som de ska toksnöa...


men alltså, melodifestivalen.... Låten Mirakel, hur kan den gå till final???? Vem röstar??? Han bara snackar ju.... ??? Alltså vinner denna låt så vet jag inte var jag tar vägen! Jag skäms, Sverige hur fasen röstar vi???? En författare i final??? Näää... Jag går och stoppar ner huvudet snön tror jag!

Nää, godnatt folket.

spontan-shopping

nog för att jag varit på stan idag och småshoppat så slängde jag även iväg en beställning på några saker till fridas rum!  dock till båda barnen eftersom att båda två leker med miniköket.




jag bara älskar trä grejer.

jag håller även på att pyssla ihop en tavla till frida och håller på måla lovisas nattduksbord.

imorgon är det work som gäller! :) det ska bli skoj!
tjingeling

sofias änglar

nu är jag inne på mitt andra avsnitt! fy alltså, jag beundrar dessa själar. ibland tycker man ju att livet är skit och allt är jobbigt, men när man ser dessa människor som kämpar för livet eller gått igenom tragiska olyckor som stannat upp livet så blir ens egna problem ingenting. jag blev jätte berörd av avsnittet med cancersjuka Elisabet, för min och alla andras föräldrars mardröm är ju att man inte ska få se och vara med när ens barn växer upp. jag blev verkligen jätte ledsen och det gjorde ont i hela mig.

jag är lite av en planerare, jag vill gärna planera allt, då menar jag allt. det ska gärna organiseras med listor. jag lever som om jag kommer leva tills jag blir gammal. men jag börjar mer och mer förstå att livet kan få en snabb vändning och man ska inte ta allt förgivet.

hugaligen. blä för allt som kan ta livet ifrån oss.
jag älskar livet, alla runt om mig, vårt fina hus & framförallt min fina familj!<3

min älskade sambo, mina fina barn, mina underbara föräldrar, mina fantastiska syskon & mina alldeles unika vänner! jag älskar er!

drömmer mig bort

jag skulle så gärna vilja åka bort med bara min fina sambo! tänk er att åka till typ Maldiverna, bara strunta i tiden och bara va! Ser så himla härligt ut på bilderna, ser verkligen ut som ett ställe för mig, ett ställe där man kan ladda upp batterierna! För det är någonting jag verkligen skulle behöva nu, sol, värme och vila! Även om de så vore bara en vecka!

Nu kanske man inte behöver åka till Maldiverna för att göra det, men drömma kan man ju ;)



Slänger upp några bilder på Maldiverna! =) Men man får nog vänta i många, många år innan man ska ha råd att åka dit! Men tänk vad härligt det vore om man bara kunde trycka på boka, tänk om man hade 56 000 kronor övers? då hade man bara kunnat åka nu!

Jag ska drömma vidare och kanske titta på en familje semester till hösten istället!

Tjingeling

alla <3-s dag

idag är det alla <3 dag! idag ska vi pussas lite extra & visa varandra lite extra omtanke! jag och lovisa var och köpte ett paket till reine igår, och snart ska jag pallra mig in i köket och baka muffins som jag & lovisa ska garnera sen när hon kommer hem från dagis! :) slänger upp en bild på dom sen! :)

idag ska vi äta go-mat, nämligen fläskfilé, potatisgratäng, sallad & hemmagjord bea. muuumsi! det ska bli himla gott! tackar min mamma för det, som gav oss fläskfilé igår =)

nu ska jag pallra mig in till köket och slänga ihop en muffinssmet!
tjingeling

saknar

 

saknar faktiskt min fina gravidmage! men ni som följt min blogg sen den tiden minns ju vad otroligt leds jag var på den! och nu saknar jag den! =P konstigt det kan vara! den här bilden är från slutet av november 2010, alltså inte ens en månad innan Lilla Frida föddes. Jag hade en ganska stor mage =)

Nu ska jag kika vidare på kort!! =)

förkyld

snorsnorsnor, hosthosthost och lite smygande huvudvärk. känns väl som en trevlig helg eller? nää, absolut inte. här trodde jag att man skulle få ge sig ut på isen idag, istället ligger man inne och är sjuk! känner mig helt död, trött och slut i hela kroppen! gaaah, jag som inte ville vara sjuk.

lillpärlan ligger i vagnen och sover! var ute och gick med henne en sväng, så de var skönt! men nu i efterhand är jag helt slut. ikväll blire en soffkväll & mys!

jag tror det blir tacos eller något gott till middag! sen hade jag velat ha äppelpaj, men vet helt enkelt inte om jag orkar. reine är ju också sjuk så blä, vi får se vad vi orkar göra idag! men förmodligen tacos till middag, om jag får bestämma själv! ;)

nä, nu ska jag snora vidare och se om lillfisan har vaknat! annars blire nog en tupplur på soffan för att se om huvudvärken vill försvinna!

tjingeling!

sleeten

på jobbet har dom väldigt roligt åt mig, jag uttalar ju inte Ö på samma sätt som dom gör i Östersund, dom tycker att det låter som om jag kommer från Sundsvall. Så idag iallafall på fikat så skulle jag ropa till Janne att jag hade löst en sak, haha! Men tur man kan roa nån iaf =P

Lovisa uttalar ju Ö som dom gör här i Östersund! ska bli roligt och se hur Frida börjar snacka! =P

för övrigt är jag väldigt trött nu. frida sover halvtaskigt på nätterna då hon är snorig. så nu två nätter i rad har jag varit vaken med henne, så är rätt sliten! imorgon hade vi tänkt att gå på medvinden och åka långfärdsskridskor, men nu vet jag inte längre då både jag och älskling har ont i halsen! vi får väl se hur de är imorgon, vore ju himla skönt att åka en sväng! jag älskar ju verkligen långfärdsskridskor, skulle vela köpa ett par egna!

om någon annan också vill åka så hänkar jag gärna på! mysigt att ta med fika och åka långt! + bra motion! =)

nu ska jag kika på tvn en sväng & kanske göra mig en kopp te!
tjingeling

försöka

som sagt, här hemma kan man inte ha några prydnader på bord framme. heller inga golvblommor eller blommor i lagom höjd där man kan peta på dom, för då åker dom antingen i golvet eller så brukar lekarkulorna vara väldigt goda. MEN, idag har jag en "ljuslykta/stake" eller vad man kallar det för värmeljus på bordet i tvrummet, jag ska försöka lära frida att den ska få ligga där själv. men hon har redan varit på den några gånger och var har hunnit bli osams, men nu leker hon med filten i soffan istället. vi får se hur det går! :P

nä, nu ska jag väl leka med lillfisen!

myspys

just nu har jag det lugnt och skönt. reine är på ishockey, barnen sover och jag bara är. har tänt ljus, städat undan alla leksaker, plockat undan i köket och tv rummet. frida är expert på att dra i precis allting, det första hon gör på morgonen är att dra fram allt på hennes rum, sen när vi går ner drar hon ner duken på tvrumsbordet, filten i soffan och sen drar hon fram leksakerna som vi har nere. och så håller de på hela dagarna! så jag plockar inget på dagarna, finner ingen mening i det då det åker fram lika fort igen!

så nu på kvällen är de så skönt, när man lagt barnen, plockat undan allt, tänt lite ljus och allting är så tyst och lugnt! det är såna här stunder som man uppskattar när man är småbarnsförälder. när lovisa var bebis var det bästa jag visste var att duscha, det var mitt sätt att koppla av och få lite egen tid. för er som inte har barn, så kanske ni inte förstår hur värdefull "egen tiden" är.

en långprommis hann jag med idag också, det är himla skönt!

nu sitter jag och kollar på tunnelbanan, hahah, så skönt program! just nu äre ett fyllo som sitter och visar sin tacksamhet till ordningsvakterna! haha! han är ju typ kär i ordningsvaktens röst, haha!

om en timme börjar body of proof! får väl se vad de blir för nåt under tiden!
tjingeling!

trött i kroppen

jag är trött idag. känner mig trött i kroppen, vet inte alls vad det kan bero på?

idag har jag varit ute på prommenix med frida i vagnen, var ute i cirkus 45 minuter och det var hur skönt som helst. när jag kom hem var jag hur trött som helst, men hann typ bara hem och lämna frida och sen vidare mot dagis och hemma lovisa. tog inte med mig frida då hon brukar vakna när man ska in och hämta lovisa så hon fick stanna hemma med pappsen!

jag gillar verkligen att bo i brunflo, får "hemma"-känsla. när man är ute och går så hejar alla som man möter, när man handlar på affären så känns det som om dom flesta känner varandra. och alla här i området som jag träffat verkar väldigt trevliga! :) känns verkligen hemma!

idag fick jag hem en liten sommar-katalog från h&m med sommanyheter för barn! åh så mycket fint, jag vill ju köpa allt! men de kan man ju inte, även om man skulle haft pengarna så hinner man ju inte använda allt. frida har ju inte så mkt sommarkläder, men lovisa har en hel uppsjö av klänningar.

nä ska kika vidare på tvn en sväng och läsa lite bloggar!
tjingeling!

pulkabacken

idag har vi varit hela familjen till pulkabacken med öppna förskolan här i brunflo. super härligt!! cirkus 10 minus och sol, kunde ju inte bli bättre.  så några åk med snowracern och madrassen blev det, frida drog även ett åk i pulkan! sen blev de lite fika, ännu mera åk och sedan hemgång efter att ha varit ute i 3 timmar . Känns ju att man inte varit ute på hela veckan, så det var verkligen hur skönt som helst att komma ut och röra på sig!

just nu är lovisa på sitt rum och pysslar. frida håller på att bädda ner dockan i dockvagnen och jag sitter här och nördar. sitter och lyssnar på eric saade och nu kom låter popular, och lovisa är ju för gullig. hon brukar gå runt och sjunga den, fast hon sjunger i'll be pockulur. haha, sötnöta!

nää, man ska väl göra nå vettigt som att städa hela huset.
senare ska vi göra middag! vi hade tänkt göra fläskfilégryta av fläskfilén som blev över igår! :)
någon annan som har middagstips för resten av veckan?

tjing

burrburr

nu är jag leds på kylan! jag längtar till mars, då solen skiner och det börjar komma lite värme så att man kan sitta ute i solen oc grilla en kov! då minsann ska vi skotta fram vår uteplats och sätta oss där.

hela helgen har jag jobbat, det har varit kul! :) igår var vi i torvalla och åt middag hos reines bror då hans mamma var där. idag har vi ätit hemma, jag gjorde fläskfilé, klyftpotatis & morotsstavar i ugn & dragonsås. Kanon gott! Dragonsås smakar ju typ som beasås, vissa kallar de "falskbea", super gott och lätt att göra för er som vill skippa pulversåsen!

annars i veckan har jag varit kreaktiv i köket. jag brukar vara le i matväg och det brukar bara bli samma, samma hela tiden. men i veckan har jag provat på två olika kycklingrätter, en spagettigratäng med kyckling och den andra hette krämig kyckling pasta. den första som jag nämnde var jätte god, hade jag inte gjort till barnen hade jag kryddat mer. den andra var för söt för min smak, det var mango chatney i de, och jag har aldrig ätit de förut så visste inte vad de smakade, men de var sött, riktigt sött. Så nästa gång skippar jag nog det, eller tillsätter bara yttepyttelite.

till veckan ska jag nog göra nån lite kryddigare mat. både jag och reine har varit sugen på lite starkare mat hela veckan, men man vill ju inte göra de till barnen, så får väl ställa mig och göra två rätter någon dag. men känns som man fått tillbaka glädjen och viljan att laga mat, nu är det kul! och vill prova på nya recept! :)

kan lägga upp recepten sen!

ikväll har jag och lovisa varit till min moster som fyller år idag och fikat! :) det var uppskattat och lovisa tyckte att det var roligt att vara där, så blir väl någon fler gång framöver. min moster bor ju inte så långt från mig nu när jag flyttat till brunflo, så när det börjar bli varmare kan man prommenixa dit!

nu ska jag leta fram en filt, fixa fika och sen blire wallander! =)
tjingeling!

burr, kallt.

huvva, imorse när jag gick ner och skulle byta på frida slängde jag blicken mot termometern, tyckte den visade 25, men så tittade jag lite mer noga och insåg att tempen visade - 30. blääää vad kallt. när man sitter inne och tittar ut ser de fantastiskt ut, solen skiner! men ack så kallt de är. nu är den väl nere på -25/26.

jag har just lagt frida, lillgumman har inte sovit ute på hela veckan då de varit så himla kallt. men hon börjar sova lite bättre inne än vad hon gjort tidigare iallafall. svärmor & voffsingen är på besök också, så reine, lovisa & dom gick ut på en prommix på isen! =)

kanske man ska ta och vila en stund innan dom kommer hem. lovat lovisa att vi ska baka muffins idag, så det blir väl när dom kommer hem kanske. blir nog gott! bakade sockerkaka igår, men den blev inge bra, svällde inte upp så mycket och sen fick den som ett hårt skal runt sig, vet inte riktigt vad som blev galet?

muffinsarna kan man ju bara inte misslyckas med, så det blir nog gott! blir nog dagens efterrätt, kanske bröderna vestberg med flickvänner kommer också på mat & fika! :)

nu ska jag se om jag kan titta på sista avsnittet av vampire diaries och kanske body of proof, somnade ju sista halvtimmen så missade slutet! :(

tjingeling!

Mitt kap



Jag tyckte att jag gjorde ett riktigt kap igår, så måste bara berätta om det! Jag fyndade på Polarn & Pyret. Jo, det är sant, man kan tydligen göra fynd där också! =) Jackan som ni ser här ovan, köpte jag till Frida igår. Jag har varit ute efter en vinterjacka till henne, så jag tänkte att jag går in och se om dom har något kvar sen REAN. Visst fanns det en fin röd jacka där och väntade på mig! med 50 % rabatt! Sen hade jag 150 kronor i bonuscheckar också! Så den vart inte dyrare än 200 kronor, rena fyndet tycker jag!! =)

Den va lite lång i armarna men de gör inget, hon kanske kan ha den till hösten förhoppningsvis också! Dom brukar ju kunna vara ganska stor i storlekarna! =)

För övrigt kan jag ju tala om att det kändes helt okej på slutprovet, kändes inte lika hemskt som de kändes innan jag skulle dit. Jag hade nog bara gått och varit leds, trött, nervös och irriterad i onödan! Svaret på det får jag väl om cirka 1-1½ vecka... Så tills vidare så håller vi tummarna för ett bra slutbetyg! =)

Ikväll hade jag tänkt att ta mig en långprommis! Känns som om de är på tiden, har varit väldigt dålig på att röra mig. Och nu må jag ju börja tänka på figuren till sommarn! Så jag börjar med en prommenad ikväll, är lite snorig och så. Men sen ska man väl börja springa igen! Läser man mina gamla inlägg så ser man ju att det gjorde ju underverk, mådde ju verkligen kanon!

Nu ska jag ta och gosa med Frida! Hon är väldigt trött... Hon så ska jag försöka hålla henne uppe i 1 timma till. Vi får hålla tummarna om att det går bra!

Tjingeling!
RSS 2.0