Ännu en dag

Workwork. Känns inte så himla roligt att jobba såna här dagar, men jag har faktiskt ätit lunch ute och sen på fika rasten satt jag också ute, så hunnit med att ta lite nypa solsken! Får se om jag går ut och sätter mig en sväng, hade velat gå till Anneli och hälsa på men hon svarar ju inte. Så får väl se!

Idag skulle de regna enligt väderprognosen, men det har inte gjort de än! Så jag vet inte, dom verkar inte kunna så mkt faktiskt. I tidningen såg jag att det skulle bli snö och minusgrader enligt väderprognosen där, och det var väl de dummaste jag hört. Dom kanske ramlade och slog huvudet innan dom gjorde väderprognosen, eller vad tror ni?

Nu har jag iallafall nyss ätit middag, potatisgratäng & kallkorv fick det bli. Jag har helt enkelt ingen fantasi och har heller ingen ork att stå och kocka dagar som denna. Så jag tog de som fanns i kylen!

Tjingtjiing så länge!

Nattinatti

Träning dag 2

Spring i benen eller så inte. Jag kan lova er att dagens joggingrunda var dubbelt så jobbig. Jag vet inte om det är värmen som ställde till det? Också fick jag ont i magen på vänster sida, vet heller inte vad det var. Så fick bli fifty-fifty powerwalk/jogging.


Ready to run



Dagens träning

15 minuter jogging
15 minuter powerwalk

Skänker lite extra power till min kära bror som springer S:t olofsloppet. Jag tror det började idag? Jag tycker lite halv synd om dom som ska springa i den här värmen i 4 dagar, men tur att han brukar träna i värmen då&då. Men jag håller tummarna för att det går bra och att dom kommer vinna hela skiten! :)

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen! Sen ska jag lägga mig och sova så att jag är pigg imorgon då det står jobb på schemat! Tjingeling!

sol sol

idag är det strålande väder! det är verkligen hur varmt som helst och solen gassar på. helst av allt hade jag velat varit på risön idag, men fick ingen nys om det förrän klockan var efter lunch. men iallafall så åkte vi hela familjen + farmorn till björkbacka parken där vi åt lunch & fikade. sen lekte vi en stund i lekparken innan vi for hem. på eftermiddagen har jag varit på lillänge och shoppat lite! köpte bla likadana tröjor till barnen! :)


De här linnet köpte jag till mig själv! :)



Och den här. Också ett svart linne från Lindex. Även trosor & en bh, får väl dock se hur den sitter. Bh är verkligen det värsta jag vet att köpa numera, finns aldrig någon som passar.


Nä, nu ska jag slappa lite innan jag ska ut och springa! Undra hur fräsh man kommer vara efter det... haha!

jobbjobb

Idag har jag jobbat. Det har faktiskt varit skönt. Det har ju varit kanon varmt, men solen har ju inte varit framme så överdrivet mkt. Men imorgon ska det tydligen bli kanon väder och vet ni vad? Då är jag ledig! Så då ska jag pussas med min kära sambo & mina barn! För sen på kvällskvisten ska dom åka till farmorn & farfarn så då blir jag alone! Men det gör inte så mycket, då ska jag få sova hela nätter och slippa kliva upp klockan 6. Också på fredag efter jobbet åker jag till dom igen! Sen på lördag blire crusing, nu håller vi bara tummarna för att vädret blir kanon & att vi slipper regnet.

my dear friend moni ska också klippa mig! yees!

nu ska jag mysa med min stortjej för lilltjejen sover!
tjingeling!

vafan, försäkringskassehelvete.

tog ut föräldraledigt med lovisa i juni för att fylla ut plånboken lite. och när jag ansökte så stod det att de skulle betalas ut i slutet av månaden, eller en del iallafall. men så har jag inte fått några pengar? och loggar jag in på försäkringskassan så står det ingenting, bara "ärende insänt" från 2 juni, dvs då som försäkringskassan mottagit min ansökan. ååååh vad le jag blir!

bara för de lär dom ju strula nu så jag blir utan pengar! jäkla bajs.

nu ska jag ta och lägga barnen!
tjingeling

Träning dag 1

Nu börjar jag om och hoppas att viljan, lusten och energin håller lite längre. Jag vet inte om jag gick in i det för hårt förra gången. Blev ju som sagt sjuk i mittn/slutet av maj och var små sjuk ändå fram till efter studenten. Men sen fanns ingen ork till att ta tag i det igen, vilket resulterade till att mina 3 kilo som jag ned har jag snart gått upp igen. Jag har inte vågat ställt mig på vågen förrän igår, vilket visade att jag hade gått upp 2 kilo. Så idag när jag var som mest leds & grinig så kände jag att jag behövde rensa huvudet lite, så jag tog mig en spring tur. Och tro det eller ej, men det gick bättre än väntat. Min lilla kondis som jag hade byggt upp hade inte försvunnit, så nu är det bara att kämpa vidare och bygga på!

Så den här gången ska jag inte bara träna för att gå ned i vikt, utan även för må bättre och att bara få vara själv och rensa huvudet. Jag önskar faktiskt att jag hade tiden att springa från morgonen, för det vore ju det härligaste.

Dagens träning:

30 minuters joggingrunda.

Mitt mål
är att efter sommaren ha fått bort ALLA graviditetskilon efter Lovisa, dvs att minska 6 kilo. Graviditetskilona efter Frida ramlade av ganska fort, men det gjorde dom sista 5-6 kilona aldrig när jag var gravid med Lovisa.
Mitt delmål blir att gå ner dom kilona som jag nu gått upp då jag slutade träna!

Yes! Ska be min kära bror fixa ihop ett träningsschema åt mig så jag når mina mål! Sen kör vi!
Jag kommer i fortsättningen ha på mig min stegräknare varje dag och sen skriva ned här i slutet av dagen av räknaren stannar på.

Någon som vill joina mig? :)

Sommar och sol

Idag är det också sommarväder. Och vet ni en sak? Jag är ledig idag =) Dock jobbar jag i morgon, men är ledig på onsdag också. Sen jobbar jag tyvärr på tors-fred också, men vet ni vad de innebär? Pengar, pengar... Ja, ibland är jag ganska smart jag med.

På fredag när jag slutar jobba så styr jag "goffe" mot Hammarstrand där jag ska hälsa på mina föräldrar, svärföräldrar, syster m.familj & kära barndomsvänner! Också självklart bjuder ju helgen på crusing, årets höjdpunkt i Hammar'n. Känns jätte roligt för man träffar alltid massor med gamla vänner som man inte träffat på länge! Jag ska bla hinna med att träffa Towe, som varit en av mina bästa vänner högstadiet igenom. Tyvärr har kontakten tappats på dom senaste två åren. Så det ska bli super kul att träffa henne, och så hon få titta på Frida :) Och Lovisa för att se hur stor hon blivit.

Nu ska jag kolla på våra bästa år, sen ska jag hämta tvätten i tvättstugan!
Också ska jag ta hand om mina busiga tjejer.
Tjingeling!

ge mig sovmorgon

jag kommer nog aldrig, aldrig nånsinn att lära mig att kliva upp klockan sex på morgonen och stråla som en sol. frida vaknar nämligen varje morgon mellan 6-7. i natt har hon sovit på vårt rum så då vaknade man av att är på väg att krypa över mig, helt tokig och full med hyss, även den tiden. ingen rast ingen ro.

igår börjad frida dra sig upp mot allt och de gick undan också, först när jag stod och hängde tvätt så kröp hon upp och ställde sig mot mina ben. sen mot datastolen och sen mot soffan. man hinner bara titta bort i några sekunder så är hon uppe igen. nu måste jag verkligen hämta hjälmen hos anneli innan hon slår huvudet rejält.

bits gör hon också, men bara mig. hon har aldrig bitit varken pappa eller farmor sin. just me. så jag vet inte riktigt vad jag gjort henne för ont. men jag hoppas de gå över, jag vill verkligen inte att hon ska springa och bita andra barn. för mig lyssnar hon inte på heller, om jag säger åt henne att sluta eller att man inte får göra så så skrattar hon bara åt mig. om reine säger åt henne blir det en allvarlig blick också kryper hon vidare eller pysslar på med något annat.

ja, ni förstår ju vad jag har att göra.
idag ska jag pussas med lovisa, min pärla!
sen kommer fridas farmor och farfar också.
katshing! nu ska jag ta hand om den här lilla surfisen!
byebye!

Midsommar

Kanon trevligt igår måste jag säga! :) Idag är jag dock hur trött som helst, jag får väl helt enkelt gå och lägga mig sen när Frida ska sova. Annars har Frida för första gången sovit inne hos oss i vår säng! Hon har aldrig gjort de innan eftersom hon inte gillar de, men inatt när vi kom hem så var jag tvungen att ge hon välling så då somnade hon inne hos oss. Myspys! :)

Nu håller Frida på och förflytta hela babygymmet. Nu ska jag njuta av ledigheten, på tisdag står det jobb på schemat.
Skriver väl någonting mer sen, tjingeling!

Flitig

Strax efter 11 bestämde jag mig för att kocka ihop lite köttfärssoppa eftersom vi hade inte gjort upp köttfärsen i veckan. Och då när jag skulle börja med den så kom jag på att man kanske skulle ha gjort barnmat också när jag ändå var igång. Så jag gjorde potatis & morotspuré samt spagetti och köttfärssås. Vi får se om det går hem hos damen för de gjorde ju nämligen fisken som jag gjorde sist. Smarrigt!

Jag har även hunnit med att städa badrummet, köket och dammsugat av golven.
Nu ska jag lägga mig i soffan och ta de lugnt innan vi ska fara till nå kompisar.
Tjingeling

Glad midsommar

Jag vill önska er alla mina kära läsare en glad midsommar. Jag hoppas ni får en kanon dag! Även fast vädret inte ser så lovande ut. Vi ska ev. på Jamtli och dansa kring midsommarstången och sen ikväll ska vi till några kompisar och grilla.

Kram på er!

Rapporten från helvetet

Igår publicerades en artikel i aftonbladet om Hammarstrand, dvs där jag kommer ifrån och där nästan all mn släkt bor. Efter jag läst artikeln kunde jag inte mer än hålla med.  bla annat så står det så här:

"– Vi måste få fler vuxna och barn att bo här. Tänk om alla Ragundabor värvade en person att flytta hit. Vi har bättre dagis än de har i Danderyd. Och här tittar folk varandra i ögonen och menar det när de frågar: Hur mår du?"

Och det kan jag väl hålla med om för att dom har väldigt bra dagis och man kommer aldrig få det likadant i stan. I Hammarstrand känner man alla och barnen kan följa med varandra hem eller samåka tillsammans på träningar eller andra fritidsaktiviteter. Barnen får mer än gärna sova över hos varandra. Och inget av de skulle jag låta Lovisa göra i stan, för man känner inte föräldrarna till barnen på dagis, man vet hur dom ser ut men man har ingen aning om vad dom heter eller var dom bor. Gemenskap mellan föräldrarna finns inte. Men varför vill man då inte flytta till Hammarstrand? Jo, för det finns ingen framtid. Jag skulle aldrig flytta dit eftersom chansen att jag skulle få ett fast jobb är inte så stor. Min mamma sa då att man kan ju öppna eget istället, men då kom en ny fråga, om alla som flyttade till Hammarstrand skulle starta eget, hur bra skulle de då gå för dom företagen?

En annan anledning att vi inte vill bo i Hammarstrand är för att det verkligen är stendött på kvällarna. Det är inga ungdomar ute, byn är helt död. Kanske möter man någon bil som varit på Time och handlat något, men annars så är det tyvärr dött. Även om det så är en lördagkväll.

Men det är tråkigt att se. När man var liten var det fart och fläkt, dag som natt. Minns när man gick i 6:an, Wildhuset (Ungdomsgården) var full med ungdomar, gatorna på centralgatan var full med ungdomar vinter som sommar. Men man såg ju bara på den tiden, för när jag började i 7:an minskade personerna på Wildhuset och även på "Hammarn". I 9:an fanns ingen ungdomsgård ens.

Enligt mig så är allt som står i artikeln sant. Kanske kan de få kommunen att vakna och inse problemet. Så kanske istället för att slösa alla pengar på att erbjuda personalen provrörsbefruktning eller adoption så kanske man ska satsa på att skapa en by som kan erbjuda människor en trygg framtid, kan man erbjuda det så kanske chansen finns att det flyttar fler dit, även unga & fler barnfamiljer.

Klicka här för att läsa artikeln.

stan

idag har vi varit på stan, var tvungen att köpa en jacka till frida eftersom hon inte har någon. så vi åkte ner och gick på polarn och pyret, dom hade rea så det var ju perfa. så hon fick en ny skaljacka och en ny mössa! så himla fint! hade spanat lite på deras hemsida innan så jag visste ju som redan vad jag skulle ha. hade velat köpa lika till lovisa, men hon har ju redan skaljacka så de kändes lite onödigt. men kanske blire likadana vinteroveraller istället :)

Här är nyjackan & nymössan! :)

 

Nu ska jag se lite på tvn! Antligen blire film eller så snart sängen! blir helt död av att kliva upp mellan 6-7 på morgonen.

Tröttelitrött

Jag blev så trött tidigare ikväll att jag somnade på soffan, jag orkade helt enkelt inte hålla ögonen öppna. Nu sitter jag och kikar på Livet på BB. Man längtar ju som lite smått tills att man ska få uppleva det igen för det är ju en fantastisk upplevelse även fast det gör så fruktansvärt ont.

Nä, nu är det spännande! En kvinna har hjärtproblem och ska föda, nu må vi se hur det går för henne.
Tjingeling

Välkommen tillbaka

Jaa, ni har kommit rätt. Jag har bara gjort om lite, lite sommar. Eftersom att det inte är så ljust och fint ute så tänkte jag att bloggen må ju få skina upp lite iallafall, så en liten förbättring tyckte jag att det blev. Gick ganska snabbt. Men vi har nämligen skaffat photoshop, eller ja vi fick med de när vi köpte kameran. Så nu kan man ju pillra på där. Men det finns ju hur många finesser som helst att det blev en enkel header här på bloggen, får väl ta och göra en finare sen när jag orkar sitta länge! Just nu känner jag mig inte så taggad till det..

Idag har jag iallafall varit på stan med Majsan! Hon är en av tjejerna som gick i min klass förut. Och det var super trevligt & kul att se hon! Nästa gång ses vi (nästan) allihopa! Men då äre grillkväll & stråket som gäller. Jag har även hunnit med shopping, öppning av sparkonto till Fridan och öppning av konto på Swedbank till mig. NU SKA JAG ÄNTLIGEN BLI VUXEN OCH SKAFFA MIG ETT VISA KORT... Så nu kan jag snart också betala på bussen & alla andra ställen som inte tar Maestro (bebiskortet). Jag har även hunnit med massor med gos med mina barn!

Frida, våran lilla tokstolle. Hon är väldigt framåt och hon vill gärna lära sig allting på en gång. Om hon bara kunde så skulle hon springa jorden runt. Idag iallafall så bara tog hon tag i soffan och reste sig upp alldeles själv, LIVSFARLIGT eftersom att hon inte är mogen att "gåut med möbler", men så klart ska ju hon göra det och hon kommer nog fortsätta tills det går. Hon kryper även för fulla muggar, hon börjar få upp farten nu så nu tog vilan slut. Inge mer slapp i soffan, nu gäller det att hänga med.

Lovisa, våran ängel. Hon är väldigt lugn som vanligt. Jag tror hon är inne i någon separationsfas eller vad man ska kalla det. Hon börjar frigöra sig lite ifrån mig. Kompisar är något som är väldigt viktigt och det är inte längre roligt att vara med mamma, utan att leka med kompisar är vad som gäller. Trots det är hon väldigt duktig på att leka själv och gillar ibland att få vara ensam och pyssla på med det hon vill. Hon tycker också att det är väldigt roligt att göra saker utan mig, som att åka till Hammarn själv utan mig och sova hos mormor, hos reines föräldrar eller hos sin moster. Ni hör ju, nu är det inte längre mamma som gäller heeela tiden.

Jag säger väl som alla vuxna, "Det är på barnen man märker att tiden går". Det stämmer så himla bra. Jag kan inte förstå att det gått så fort, Lovisa har bara två år kvar på dagis innan hon börjar i skolan och det är inte ens ett år kvar till att Frida ska börja på dagis. Tiden går så himmelens fort så det finns ju inte. Jag önska att jag bara fick pausa tiden lite och låta alla njuta av stunden. Känns som om jag nyss var 14 år, men jag konstaterade i morse att det var 6 år sedan.

gyllene tider

alla deras låtar är så bra. också får man lite flashbacks sen man var ung! (låter nu som att jag är en gammal tant, men det är bara att inse för er andra att det var bättre förr) . när jag hör deras låtar iallafall så blir jag full i sommar, jag får sommarkänslor i hela kroppen. tänk er en fin sommarkväll, grillat & nå gott att dricka också lyssnar man på lite gyllene tider!

idag skiner solen som aldrig förr. jag hoppas att värmen vill följa med också. kanske blir det picknick idag om vädret tillåter. någonting måste man ju göra när solen kikar fram. gräset utanför är nyklippt också.

just nu iallafall så håller jag på att försöka lägga frida, eller jag har lagt hon inne hos reine men hon verkar inte vilja sova, men hon vill inte vara vaken heller. tjurhöna är vad hon är. jag tror jag inte känner någon tjurigare unge, hon är så liten men vet så väl vad hon vill. lovisa vill inte ha någon fler lillasyster, hon har sagt att nästa gång vill hon ha en lillebror. kanske är en lillebror snällare, för han kommer ju iallafall (förmodligen inte) vara intresserade av att ta hennes vagnar, dockor eller barbiesar. Men å andra sidan så kanske hon inte leker med så mycket sånt heller när nästa syskon kommer, för de lär ju inte hända inom den närmsta tiden eftersom jag vill ut på arbetsmarknaden först och få ett fast jobb. för jag vill ha någonting att komma tillbaka till efter nästa mammaledighet.

kanske blir de mer plugg? lite ekonomi, sen bank? och sen en säkrad framtid? i hope.
en fast jobb & sen husköp! sen kan vi slå oss till ro!

någon som vet vilka kurser som behövs läsas för att arbeta på bank?

Frösö zoo

Idag har vi varit med Petter, (tjockis) Sofie och Ellen på Frösö zoo. Det var halvapriset så man får väl passa på. Det är ju svindyrt att gå dit annars. Men det var jätte kul iallafall. Lovisa åkte några karuseller också åkte vi tåget som åker runt i djurparken. Lovisa var super nöjd och älskar alla karuseller som går fort, precis som mig. Jag tycker bara att det är lite tråkigt att det inte finns några elefanter eller giraffer.

Blir nog ingen "mini-semester" i veckan, verkar som om vädret inte ska vara på topp och heller inga idéer. Jag vill ju inte köra så himmelens långt.... Det är ju inte så att jag älskar att köra bil på nya ställen! :P
Vi får helt enkelt se till att göra lite aktiviteter här hemma i veckan istället.

Tjingtjiiing!

gaah, jag får spunk

vi ska åka på nån form av mini-semester nästa vecka. men vi vet inte vart eller vad vi vill göra. frågade lovisa och fick svaret bada. trondheim skippar vi då stina skulle jobba natt och sen åka till hammarn, då får vi åka dit nån dag framöver när dom är lediga istället.

vart ska vi åka?? är det någon som har förslag?
får inte kosta allt för mycket och det måste finnas nånting att göra!

i'm happy

idag har vi varit på badhuset med annika, micke och barnen. lovisa levde runt som aldrig förr, även frida. vi har helt enkelt två riktiga badälskare. ingen av dom bryr sig direkt när vattnet sköjer över dom. frida kom på idéen att om man gapar samtidigt som man plaskar så kommer de vatten i munnen och det gillade hon. lustiga barn man har! lovisa fick prova åka den stora gröna rutchkanan som man åker på badringar i, det tyckte hon var superduper roligt! hon skulle åka igen & igen :)

när vi kom hem så satte vi igång att städa, igen. så nu är vi helt slut. barnen slocknade på 3 sekunder och nu ligger vi i soffan och slöar. men nu ska jag snart lägga mig, så jag orkar kliva upp imorgon och fara och jobba! :):) ska bli super kul!

tjingeling

vi blev med systemkamera!

som rubriken lyder så har vi varit idag och köpt oss en systemkamera. var meningen att jag skulle köpa en egen för mina studentpengar som jag fick, men istället så valde vi att köpa en gemensam till our family. så nu ska den laddas i 16 h, sen så ska jag fota gärnet! så imorgon blir det en fotodag. men ikväll ska jag läsa fotoboken, så man vet hur fasen man ska göra! :P fanns ju väldigt mycket tips osv, typ vad man kan tänka på när man ska ta bilder och tips på hur man tar fina barnfoton.


Frida <3

Våran lilla pärla Frida blir 6 månader idag. Tiden bara springer iväg, minns de som igår när hon föddes och första tiden hemma. Nu kryper hon på för fullt och utforskar allt som hon får syn på. Det enda som är skrämmande här i livet är om man ramlar. Annars allt är som låter intressant. Frida är också en äventyrstjej, hon ska testa allt och försöker med saker som hon inte heller klarar av. Som ett exempel på det så sätter hon sig själv, fast hon kan inte sitta så hon tippar. Hon har helt enkelt fattat att övning ger färdighet.

Det har hänt mycket under dom här 6 första månaderna. Hon har redan hunnit skapa en egen vilja och jag känner på mig att hon kommer bli en riktig busunge som aldrig kommer lyssna på vad man säger. Men hur det än blir, så ger hon mig skratt för livet.

Jag har helt enkelt det jag gör framöver.
And i'm ready!

Grattis lilla älskade hjärtat på 6 månaders dagen!

Puss på dig!

dagis-avslutning

idag ska vi på avslutning på dagis, sommarfest. förra året vare fint väder så då blev de picknick efteråt, men i år vettetusan. Kallt och ruggigt äre ute, så kanske i år tar vi picknicken hemma. förra året vare jag och annika som gick med barnen, båda vi var också gravida då. annika hade en stor fin kula, medans min döljdes under tröjan. idag ska vi gå dit med alla barnen och papporna ska också med.

lovisa ska få sjunga med dom andra dagis barnen. jag kan ju säga att hon längtat till dagis, så hon blir nog överlycklig. men livet är hårt när man får vara hemma med mammsen.

och imorgon ska hon till tandläkarn.
nu ska vi hitta på nå å göra!
tjingeling!

jag har en önskan

just nu är min största önskan ever att flytta till ett hus eller radhus. jag vill ha något större, jag vill kunna öppna dörren så att mina barn kan springa ut och leka. jag vill göra ordning ett varsitt rum till mina fina tjejer. jag vill slippa bo i lägenhet, slippa känna sig instängd så fort det blir fint väder. jag vill bara kunna öppna dörren, sätta mig i solskenet och bara njuta.

min största önskan är nu att få flytta till något husliknande.

Bombnedslag

Här hemma har en bomb slagit ned, med tvätt... överallt.... och disk... jag orkar inte ta tag i det? så fort jag ska städa känner jag att jag inte orkar för det är för mycket. och tvätthögen bara växer, men jag orkar inte tvätta heller, iallafall inte hemma. Och tvättstugan har jag varit för lat för att gå ner och boka.

Imorgon ska iallafall jag och Annika åka iväg på Barnens hus och kika. Det blir najs!

Annars skulle jag ha bokat tåg & hotell in norway! Vi ska åka dit på en minisemester och hälsa på min kusin Stina och hennes kille Stig. Kanske har dom något intressant att se också :)

Nu ska jag ta och göra ordning Lovisa för att gå och sova.
Fridan sover redan.

Tjingeling

Fart och fläkt

I helgen har vi varit hemma hos mina föräldrar. I fredags så var det fullrulle från att vi kom tills vi gick och la oss. När vi kom dit så åkte vi direkt till kyrkan för att kika på Sofie's skolavslutning (Reines brors tjej), sen gick vi förbi hos min kusin Nisse när vi gick från kyrkan, där var även kusin Erik och hans fru Lina. Sen for vi hem till mamma och där var syrran & Majsan. Lovisa och Maja sprang genom vattenspridaren för att svalka sig. Sen på eftermiddagen kom moster Helen och hennes man upp för att ställa i ordning inför studentmottagningen på lördagen.

På lördag morgon när jag klev upp var det fullrulle. Moster Helen var redan där, nu skulle det sista fixas inför studentmottagningen. Snabb frulle, Reine fick ta med sig Frida och åka upp till sina föräldrar så att vi kunde stöka på ifred. Sen bestod dagen av ett evigt farande fram och tillbaka tills vår studentmottagning började. Vädret var vackert, värmen var där. Gästerna kom och maten gick ner. Ja, vi höll nog på till halv 3 på natten... Sen så orkade jag inte mer.

Igår var det också fart och fläkt. För då bestod dagen av städning efter mottagningen. Sen blev de middag hemma hos moster Helen. Det blev rester från gårdagen och jag lovar er, det var minst lika gott om inte godare! På kvällen åkte vi tillbaka till stan. När jag kom till stan insåg jag att jag fått korten jag beställde samt balbilderna. Så då satte jag mig i soffan och satte in bilder från graviditeten och förlossningen i Fridas album. Sen ska jag köpa ett till album där jag ska sätta in bilder från Spanien resan förra våren med syskonen Vestberg & Lovajsa.

Nu vaknar Fridan, ska kika till henne.
Tjingelingplingpling

YEEES!!

Frida har sovit hela natten. Hon åt vid 8 igår kväll och sov till halv 5 imorse, då åt hon och somnade om till 8. Snacka om skööönt! Jag hoppas nu att detta håller i sig. Tänk er vad välling kan göra underverk!

Igårkväll for jag&reine till Petter & Sofie en sväng för att se på Sofiepropps tjockismage! Kanske sista gången vi såg den nu. Kommer bli jätte roligt när dom också får en liten bebis, inte för att våran lilla Frida är någon liten bebis längre. Hon börjar bli en stor tjej nu, snart kryper hon för fullt. Hon ställer sig på alla fyra och gungar, men har inte riktigt förstått än att man måste flytta armar och ben också. Nu ålar hon fram till de hon tycker är intressant.

Nu är det dammsugning minst 1 gång per dag som gäller...

Tjingeling, plingpling

sommar

Nu är det härligt, var ute och kollade vädret igår kväll och det ser ju ut som att det ska vara rätt okej väder i veckan och i helgen verkar de bli kanon! Känns skönt med lite värme, den är efterlängtad må jag säga.

Nu börjar min föräldraledighet med Lovisa, eller ja är ju hemma med båda kidsen. Men iallafall så skulle jag ringa på dagis nu på morgonen för att säga att Lovisa inte kommer nu på två-tre veckor. Men dom svarar inte? Jag har ringt två gånger och hur länge som helst, men får inget svar. Även om jag inte hade tagit ut föräldraledigt med henne hade de kännt värdelöst att ha hon på dagis i tre timmar varje dag, då hinner man ju i stortasätt bara lämna, gå hem och sen hämta igen.

Frida hon har börjat ta sig framåt nu, det går inte så fort men de går iallafall framåt. Lovisa flyttar på en bil hela tiden som Frida inte får leka med, men hon kommer tillslut fram till den iallafall. Lillgumman då!

Nä, nu ska jag ta och göra ordning gröt till lillfisen.
Sen blire fil m.frön åt mig & storfisen!
Tjingeling

home sweet home

borta bra men hemma bäst säger då jag. när man har varit i hammarn och sen kommer hem till stan är det som att trycka på en knapp, jag faller ihop som en säck i soffan. jag är helt slut i kroppen.

idag fick vi iallafall åka med simpan in till stan eftersom att min bil ska på besiktning i veckan. håller tummarna för att den i år också ska rulla igenom besiktingen utan anmärkningar. så denna vecka så får jag köra reines klumphög. men de funkar väl de med.

igårkväll så rubbade jag och pappsen upp min lilla pärla lite. sen imorse skulle vi fortsätta, men när jag klivit upp hade pappa redan rubbat ännu en gång + vaxat. så nu glänser den! tack pappi <3

annars så gör vi inte så mycket. vi bara tar de lugnt och njuter av ledigheten. nu är jag ju mammaledig med lovisa, känns lite konsigt men jag tar ut de sista dagarna på henne för att fylla ut plånboken min i juni. mammadagarna med frida spar jag till hösten då jag ska vara mammaledig med henne.

nu har jag bytt till sittdelen på fridas vagn eftersom att hon far runt som en ångvält i vagnen. haha men det känns som att hon skulle ha varit lite större, men men. jag får väl ha liggläge på den så göre inte så mkt.

nu sitter lovisa vid datan och ska måla. tänk om man själv kunde va så haj på datan när man var liten, en annan satt ju som ett frågetecken vid datan när man var 7-8 år.

nääää, nu ska jag mysa med min gubbe!<3
pöööösss!

hammarn

andra helgen i rad nu som vi är i hammarn. det är ganska skönt, finns lite mer för kidsen att göra (reine & lovisa). så igår så var vi på släktträff hos min faster, det var trevligt och roligt att träffa alla igen. träffar inte släkten från pappas sida så ofta. idag så har vi varit hemma hos mina föräldrar, lovisa har lekt med kusinerna moa & maja. frida har tjurat på med att vara vaken eftersom hon dom senaste dagarna inte har velat sova så mycket.

imorgon åker vi tillbaka till staden igen. najjjs! sen på fredag far vi tillbaka till hammarn igen, eftersom min & joels studentmottagning är på lördag. fett! får väl se sen då om de blir nån systemkamera sen, vore ju som min lilla önskan.

nu så ska lillan sova. lovisa är och fiskar med reine, peder & simpan.
tjingeling

Skiner som solen

10 MVG, 19 VG och 5 G.
Jag kunde inte vara stoltare över mig själv, jag har lyckats.

studenten

för jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten, för jag har tagit studeeenteeen, fyfan vad jag är bra...

jag är stolt över mig själv, över vad jag har lyckats med. jag är nöjd över vad jag presterat i skolan, för jag har aldrig någonsinn haft så bra betyg. jag är glad över att jag fått uppleva gymnasietiden och livet som student, även fast jag inte upplevt det fullt ut så har jag iallafall fått ett smakprov, ett smakprov som räcker livet ut. jag är glad över att jag har lärt känna alla dessa fantastiska människor som jag spenderat 3 år tillsammans med.

jag ångrar ingenting, jag är glad över de val jag gjort och jag hade inte velat göra någonting annorlunda. ibland gör vi misstag, men vi lär oss och blir starkare. är det någonting som jag har lärt mig under den här tiden, så är det att om man bara har viljan så går allt.

jag skulle kunna skriva i evigheter, men det ska jag inte göra. jag ska borsta tänderna, ta med mig ett stort glas vatten och lägga mig och sova. flaket gjorde min dag igår och de satte sina spår. men imorgon ska jag jobba, så då måste jag vara pigg&kry igen!

jag&lina precis innan vi skulle kliva på flaket.

bilder kommer sen när jag fått några! ;)
tjingeling
RSS 2.0