slutprov

det närmar sig slutprov, imorgon närmare bestämt. jag har suttit och läst igenom repeteringsfrågorna, har kommit till kapitel 6. känner att verkligen inte är redo för prov, men må ju ha de iallafall. fick veta att provet utgör 75 % av slutbetyget för kursen, så det har alltså väldigt stor betydelse vad jag får för provresultat. men det känns hopplöst, känns som hur mycket jag än läser idag, kommer inget mer finnas där imorgon utan bara rörigare. jag saknar gymnasiet, allt var så mycket lättare då. det var lättare att träna till prov, eftersom man inte hade allt på en gång utan kapitlen uppdelade för sig. nu är de en bok med 33 kapitel som jag har prov på, dvs 5 block. finns ingen möjlighet i världen att jag kommer klara det. jaa, jag vet, negativ inställning....


jag ska fira imorgon, när detta är över och jag äntligen ska bara vara mamma åt mina fina barn!
förstår ni hur skolleds jag är???

fy vilka tråkiga inlägg! men jag känner mig tråkig, är bara trött, leds, skolleds, trött och trött... jaa, tråkig. jag ska ta mig ett glatt inlägg sen!

nu ska jag plugga lite till, sen skippar jag de och kikar på tv!
både sofias änglar och familjen annorlunda, vad ska man välja må man tro? :/
tjing!

trött och slut

jaa, är helt slut! men idag ska vi åka till mina & reines föräldrar över helgen så det ska packas och städas innan klockan två för då bär de av! och frida har inte somnat än? hon ligger och snackar i sängen hon, vet inte varför hon blivit så svår sövd, förut la man bara ned hon också somnade hon med en gång. nu har hon snart legat 45 minuter och snackat i sängen :/ hoppas hon somnar snart så hon får lite sömn!

nu har jag betalat räkningar så nu ska jag väl också fortsätta med packandet!

fejk kaklat

Idag har jag varit på stan och äntligen inhandlat "klisterlappar" som jag & reine klistrat på kaklet i köket. Nån annan som bott här förut har klistrat dit några fula köks "klisterlappar", ja ni kan se nedan! Och under dom, alltså orginalet var inte ett dugg snyggare. Näää, det var vitt med fyrkanter i olika rosa nyanser. Bläää. Men nu blev det iallafall bra! Ångrar dock att vi inte tog ljusgrått, men det vart fint ändå!

Jag har även varit på DollarStore en sväng idag, inhandlade lite gardiner, en ljuslykta, en blomma till lilla köksfönstret och massa annat krafs! På Hobbyboden där jag inhandlat mina "klisterlappar" inköpte jag också nånting som man klistrade på fönstren för att inte få så mkt insyn. På vår ytterdörr har vi ett runt fönster som jag satte detta på för att slippa lite av insynen där! Det vart faktiskt bra! Har dock ingen bild på detta, för de blev inge bra. Jag har ju bara mobilkameran då jag fortfarande inte hittat sladden till systemkameran.

Bjuppar här på lite bilder! =)




Före bild! Så här såg alltså våra fula kakelplatter ut innan....


Efter! Här är vårt nya svarta kakel! =) Ångrar lite nu i efterhand att vi inte tog grått istället. Men det vart fint!



Här är min lilla plast blomma som jag köpte på DollarStore idag, som finns i mitt lilla fönster i köket.


Här är mitt kök! Och mina nya gardiner som jag också köpte på Dollar idag.
"Home Sweet Home" står det på dom! Vart så fint! :)


Tjingeling! =)

inskickat

Nu är uppgiften inskickad, bara sisådär 1 ½ vecka sen. Man fattar man ingenting, så gör man inte. Jag vet fortfarande inte vad jag ha gjort så bokslut är inte min grej.

nu ska jag fortsätta plugga tills jag ska hämta lovisa vid 15. jag har ju trots allt slutprov snart, hur ska detta gå???
tjingtjign!

var försvinner tiden?

nu är jag slut i hela kroppen, hur trött som helst. sovit dåligt i natt och sen idag har jag inte hunnit med någon vila/powernap. imorse tog jag barnen och gick på dagis, sen gick jag och fridan hem, åt frukost och busade. sen var de helt plötsligt lunchdags, så vi gjorde i ordning lite lunch och sen blev de prommenad-dax och sovning. Fridan sov kanske 1 ½ timme och vad hann jag göra då? Nada. Plocka undan, slå upp skolböckerna och starta datorn. Sen var klockan efter 14 och Frida vaknade. Lite mellis till magen och sen tog vi snowracern och hämtade syrran! Vi åkte sen hem och bytte ut snowracern mot bilen och for till Torvalla och sen vidare till stan för att köpa ett skrivbord till Lovisa.

jag hann alltså ingenting, ser ut som en bomb slagit ner hos oss. och känner ingen ork till att ta upp det, kanske är jag trött också för de är stökigt. jag hatar när de är stökigt, blir på dåligt humör och orkar ingenting, bli som en soffpotatis!

imorgon ska jag ringa hc om ett födelsemärke som jag vill ta bort, då det besvärar mig. skulle ha gjort det för länge sen egentligen, men jag lyckas aldrig få mig tid till att ringa hc. puckad man är när man bara skjuter upp saker hela tiden. men men.

jag är som sagt trött nu, helst vill jag lägga mig i sängen, så kanske ska göra de. då kanske man får någon ork till allt imorgon!

hopplöst

Just nu känns allt hopplöst. Min inlämningsuppgift som skulle in förra fredagen är fortfarande inte klar, jag får verkligen inte till det, känns som jag och min lärare talar olika språk för vi förstår inte varandra. Hon verkar inte förstå vad jag menar eftersom att jag alltid får ett helt annat svar tillbaka, något som inte passar ihop med det jag frågade. Jag är alltså en vecka sen, kommer nog bli mer än så när jag inte fått till det ännu. Och nästa vecka har jag slut prov i kursen, hur fasen kommer de gå? Jag fattar ju ingenting av de här.

Min hopp över att jag skulle kunna lösa det börjar förvinna. Jag som var så förväntansfull och verkligen ville plugga i höstas är nu fruktansvärt leds och längtar tills nästa vecka, då jag slutar. För det är tråkigt när man inte förstår, och läraren inte ens kan få en att förstå. Jag kommer antagligen aldrig att förstå heller, bokslut var helt enkelt inte min grej.

Känns helt hopplöst. Jag har nu suttit varje dag, läst kapitlen från början, gjort som läraren sagt och läst det hon skrivit 100 ggr utan resultat. Jag förstår ingenting? Vet inte vad det är för fel.

Jag önskade att jag kunde få bra betyg, men helt plötsligt har min glöd försvunnit. I gymnasiet ville jag ha MINST VG i alla ämnen, annars var jag inte nöjd. VG var helt okej. Och nu? I A kursen fick jag bara G, kändes ungefär som att ha fått IG i en kurs. Och den här kursen då, vad kommer jag få i den? IG? Känns så himla surt, blääääääää


Jag önskade att jag kunde få tillbaka orken, viljan och glöden! Så att jag kunde fortsätta mitt pluggande och förhoppningsvis fått ett heltidsjobb.

Nä, nu ska jag väl försöka komma på nån lösning, och vad ska jag säga till min lärare? Sorry, fattar fortfarande ingenting? åh.

=)

haft en bra dag, känner mig dock alldeles uppblåst i magen nu, fyfy. imorse gick jag med fislovisa på dagis, fikade med fröknarna & sen gick jag hem. väl hemma städade jag, duschade, gjorde mig klar & packade. Sen kom min fina kusinvitamin Joel och hämtade mig, vi for på Sibylla och åt, sen hämtade vi Lovisa på dagis och Adam på skolan och for mot Hammarn.

Så nu sitter jag hemma hos svärmor, med en febrig liten tjej! Frida har haft feber sen igår natt, vet inte om det är en tand på G eller vad det är som händer. När vår lilla fröken blir sjuk så blir hon verkligen sjuk, hur gnällig som helst och ska bäras runt och gosas. Vilket inte är vanligt, annars när hon är frisk är hon väldigt aktiv och tycker inte om att gosas, vill gärna vara för sig själv.

Man kanske ska ta och sova, fast först blire lite Irene Huss...

Smygtitt

Nu ska ni få efterlängtade bilder! En liten smygtitt på mitt hår & barnens rum. Dock är de taget med mobilen, så bilderna är inte så bra. Har sämst kamera på mobilen.



Jag med 2 dm kortare hår, även nyfärgat! =)
Känns kanon bra, även idag! Så himla skönt!



Frias röda fina rum =) Det är dock inte klart, det ska upp en bokhylla, en hylla ovanför spisen som hon ska ha tallrikar och sånt på och självklart lite mer på väggarna!



Den fina tavlan som jag knåpat ihop alldeles själv! I klänyperna ska det hänga ett familjekort på oss! Jag har inte hunnit framkalla något ännu så därför är de tomt.


Dörrskylt till Lovisas rum =)



Lovisas rosa fina rum! =) Dock är bilderna väldigt dåliga, tapeten är mycket finare i verkligheten! Och hennes rum är heller inte klart på långa vägar, men de kommer bli otroligt fint när det är klart! Jag har bara inte bestämt mig vad jag ska göra på hennes rum med tavlor osv. Hon ska iallafall få ett skrivbord som hon kan pyssla vid.

Såååå, nu har jag uppdaterat er lite =) Mer bilder kommer väl sen, när jag fixar klart! =)

myspys

Fina hjärtat och jag ligger i soffan och myser! Vi har kikat på film och bara myst hela dagen sen vi kom hem från dagis. Nu ska jag snart gå ch göra i ordning Lax, bulgur, wokisar & romsås till mig & dillsås till Lovisa.

känns skönt, en hel dag utan massa måsten! sååå himla skönt och jag har faktiskt inte städat eller tvättat idag, blir väl dock snart. men haft en kanon dag!! :)

nu ska jag laga mat!
tjingeling!

Nuså

Blivade 2 dm kortare hår, känns lite tomt faktiskt. Men guuuud så bra det blev, helt fantastiskt vad lite klipp kan göra. Mitt hår känns hur fräsht som helst! Tog även före och efter bilder. Men så klart så hittade jag inte sladden, så kan inte lägga upp bilderna. men när jag hittar den så ska jag fixa de! må bli bättre med bilderna, jag är verkligen sämst på att komma ihåg!

iallafall så är jag även SKIT FÖRBANNAD. Min lärare som jag har, har jag mailat med för att försöka få klart för mig hur man gör bokslut osv. Hon förstår inte alls vad jag menar, jag förklarar för henne om ett exempel som finns i boken och frågar hur dom får fram allt i exemplet. Till svar får jag att jag ska skicka MIN uppgift så att hon kan se vad JAG har gjort för FEL. Men jag har inte ens börjat, för jag förstår inte ens hur fasen jag ska göra?? Åååh, snacka om att man blir arg & jävligt irriterad. Får jag inte till de här innan fredag, så får hon skylla sig själv för att hon inte kan läsa vad jag skriver! åååh!

Nog om de, nu ska jag hänga tvätt!
Tjingeling

aaaaah!!

Nu börjar jag tveka på om jag ska klippa mig så kort som tänkt. Idag har jag en bra hårdag, dvs att håret är perfekt. Alldeles lent, rakt och inte en enda tova.

kanske ska jag inte klippa så kort som jag tänkt? jag chansar på att det är närmare 3 dm med hår. kanske jag bara ska klippa 2 istället. ååh, hur ska jag bestämma mig? idag kommer min fina vän monica hit och ska fixa håre på mig! ska klippa och färga! ska be hon ta före och efter bilder så ni får se hur de blivade! :)

vad tror ni är vettigt? klippa lite först kanske? så jag inte ångrar mig, som jag alltid gör.

Leds och irriterad

Ja, idag är det inte värt att tjafsa med mig. Jag är så jävla irriterad på allt idag. Främst på skolan. Jag försöker göra kontering, bokföring och bokslut. Konteringen och bokföringen är klar, men jag fattar ingenting utac bokslutet. Och jag läser boken 150 0000 ggr och jag fattar fortfarande ingenting. Jag mailar min lärare, och hon nästan dumförklarar mig tillbaka, hon förklarar hur nogrannt som helst dom uppgifterna jag gjort (konteringen och bokföringen), sen bokslutet förklarar hon bara lite luddigt. Ingenting blir klart i mitt huvud. Enligt henne ska man bara föra in saldona från balansrapporten till bokslutet, men enligt boken kan man ju inte göra så då de enligt boken visar helt andra saldon och kontona är både debiterade och krediterade. Jag fattar nada??? Och det gör säkert inte ni heller?

Kanske ska jag uppfinna en ny lärobok som beskriver noggrannt hur man ska bära sig åt. Just nu ångrar jag att jag läser på distans, för jag kan inte få hjälp tills jag är klar. Utan nu kan de handla om dagar innan jag får helt klart för mig hur jag ska lösa en uppgift och på fredag har jag inlämning!!!

Fyfan säger jag! Varför i hela världen tog jag på mig detta?
Bläbläblä...

Nu ska jag väl strunta i den uppgiften och fortsätta med dom andra, så jag blir klar någongång. Så jag kan göra någonting annat på kvällarna än att plugga. Förstår ni att jag längtar tills kursen är klar???

Jaa, jag vet att jag inte borde klaga, det finns dom som har det värre för de finns det. Men just nu är droppen nådd och jag är leds. Jag måste få ut alla irriterings-känslor eller iallafall få ventilera mig innan jag kan fortsätta!

Nu ska jag försöka mig vidare!
Just ja, nu har vi fått internet också. Så jag ska lägga upp bilder snart på huset vårt!
Håll utkik!

Klippdax



Nu är jag där igen!
Vill klippa av mig långhåret, är så fruktansvärt dunder leds på det! Förstår inte hur alla ni fina människor med långt hår orkar ha det. Men iallafall, vad tror ni om denna frilla? Tror ni att jag kommer passa i det?
Jag tror jag bestämt mig för denna längd, men kan ju ändra mig också.

Jag är bara rädd för att jag ska ångra mig, har ju gjort det hundra gånger förr. Dock inte varit leds på håret som jag är nu. För nu kan jag inte ens ha utsläppt hår för att det blir tover och trassel. Blä.

Nä, bort med håret! Men vad tror ni om denna frilla? Tror ni den skulle passa mig?
Kom gärna med egna förslag också! :)

Internet, jaaa!! =)

Nu har vi äntligen fått Internet, dock inte de vanliga utan mobilt eftersom Telia lovar saker som dom inte håller! Blä. Men dom var ju snäll som löste de så länge iaf. Vi skulle ju få vårt internet f.r.o.m 2 januari, men dom kom aldrig och fixade det och lovade att dom skulle komma igår, men dom gjorde de inte. så då blev de samtal till telia och sen var det fixat, tur man har svärmor!

Vi trivs iallafall jätte bra i vårt lilla hus, nu har jag börjat få upp lite saker på väggarna, men långt ifrån allt är klart. Lär väl aldrig bli de heller, blev de heller inte i Torvalla. Men här känns de bra, får lite "by-känsla", känns som att vara hemma (där jag växte upp).

på tisdag börjar Lovisa sin inskolning på dagis, snacka om att hon längtar, hon lär nog bli irriterad över att hon bara får vara där korta stunder. vi ska även när vi får tid åka på lovisas gamla dagis, hämta alla saker och säga hejdå. kanske på måndag, vi får se vad man hinner med.

det är iallafall rätt skönt att vara hemma! man kan fixa och trixa lite , bara slappa och inga måsten. dock skulle jag ju velat jobba lite så man få nå cash. men man får väl ta och ta ut lite föräldra dagar. vet dock inte hur jag ska göra när jag pluggar halvtid, tar man ut halva dagar då? :/ kanske låter enkelt, men är rädd för att göra fel, vill ju inte bli återbetalningsskyldig.

bilder ska jag fixa på vårt fina lilla hus! men dom kommer nog när jag fått rätta internet, annars får jag nog sitta hela dagen innan bilderna är uppladdade. det är alltså inte så snabbt.

nu ska jag ta och sova tror jag, så jag orkar upp imorgon!
tror att jag ska ta med mig äldsta hjärtat på stan medan minsta hjärtat följer med pappsen på skotertävling! <3
tjingelingplingpling
RSS 2.0