1 dag kvar <3

Nu är det minsann bara en dag kvar! Imorgon bitti så tar vi tåget ner till Sthlm-Arlanda. Lovisa är ganska ivrig, hon har frågat sen i fredags om vi inte ska ta och åka till Teneriffa snart och imorse när jag sa att imorgon så åker vi till Teneriffa så har hon gått och pratat om det heeeela dagen. Spännande!

Idag har jag varit iväg och shoppat de sista. En ny spännande leksak till Frida är inköpt, Lovisa tyckte den var kul. Men vi får väl se hur länge den är intressant... Det är en kamera från Fisher Price. Vi har också köpt nappar, solglasögon, en skallra & en napphållare till Fridan. Lovisa fick nya färgpennor som hon ska ha med sig så att hon kan måla. Vi ska väl också försöka hitta något annat pyssel som hon kan ta med sig. Kanske ett pussel eller nåt spel. En bok ska vi också ta med.

Jag kommer ju glömma många saker känner jag på mig, men jag har med det viktigaste iallafall.... Bikinin, handduk & solkräm! ;)

Min nya bikini kom med posten idag, den var helt okej, inte super snygg men heller inte super ful. Man får väl helt enkelt acceptera att man inte har någon snygg ungdomskropp längre & att man faktiskt fött två barn! Därav alla skavanker! Jag börjar någonstans inom mig acceptera hur jag ser ut. Känner faktiskt inte längre att jag behöver gå ner i vikt, jag börjar trivas. Jag är inte super smal, men heller inte tjock. Brösten sitter inte där dom en gång satt, magen är inte lika fast & fin! Nä, och den är faktiskt randig. Min älskade Lovisa lämnade fotspår efter sig. Men vad spelar det för roll? Jag har min fina älskade pojkvän Reine som faktiskt älskar mig för den jag är & inte bryr sig om min nya mammakropp.

Nä, man kanske ska ta och göra nån nytta så att man kan koppla av till kvällen! Köket ska städas, resterande ska packas, barens ska badas, naglarna ska målas & checklistan ska bockas av.

redo

nu gör vi oss redo för att snart åka till efterlängtade teneriffa. idag har jag hunnit städa, packa ner kläder, handdukar & en del toalettartiklar. nu ska jag snart fara iväg på barnens hus och köpa en leksak till frida som hon ska få på flyget, kanske roar det henne en liten stund iaf. ska sen iväg och hämta reine så ska vi fara och handla det sista. reines föräldrar är här och är barnvakt åt barnen så vi får stöka på ifred. nu må jag nog fixa i ordning lite till och se vad som behövs inhandlas, sen far jag på affärn. men först på barnens hus, mitt kära jobb.

tjingeling gott folk!

whoppis

Imorgon är sista dagen för mig (enligt schema) på Barnens hus. Fortsätter förmodligen som extra ändå. Men mitt sommarschema tar slut imorgon & Frida jobbar sista dagen innan hon ska åka till Norway! Så jag ska baka Leilas Whoppis! Jag tror att det är superduper gott! Hoppas bara mina tänder tilllåter det också. Jag har ju såna fruktansvärda ilningar när jag äter sötsaker!

Men vi håller tummarna! Tror Frida skulle baka morotskaka så det blir super gott ;)

Nu ska jag bära Lovisa till sängen, för hon har somnat i soffan.
Sen väntar jag på att Reine ska komma hem så att jag kan börja baka! :)

Tjingeling!

Livet på BB

Konstigt nog älskar jag dessa program, trots att jag tycker de är lite små äckligt. Jag skulle aldrig i mitt liv kunna jobba som barnmorska då jag aldrig i mitt liv skulle kunna tänka mig att gräva mellan andras ben hela dagarna. Jag skulle därimot vilja vara med på en förlossning! Typ stöd! Jag tror jag skulle vilja veta hur de känns att stå vid sidan om, hur det är att se någon ha så jävla ont och att man inget kan göra.

Nu iallafall så äre en tjej som fått trillingar, det blev akutsnitt då den ena hade tillräckligt med syra eller vad det var. Dom föddes i vecka 30. Snacka om småttingar! Och tänk känslan..... 3 kids på en gång! Då skulle man ju inte behöva göra om det något mer!

Om nåt år får man väl uppleva den känslan igen förhoppningsvis! :)
Men först blire plugg & jobb! Så man får nån bättre föräldrapenning!
Och så att man har någonting att komma tillbaka till efter föräldraledigheten!

JAAAAA!

nu är det klart! nu har jag fyllt i ansökan till ekonomiassistent utbildningen, så nu får vi väl de då om jag kommer in eller inte. det ska bli intressant att se. har ju sökt distans kursen, så man kan ju plugga hemifrån & va mammaledig samtidigt. kursen skulle ta 38 veckor om man pluggade på halvtid, vilket jag ska om jag kommer in. så nu håller vi tummarna och hoppas på de bästa! :)

sen så får jag förhoppningsvis ett jobb som ekonomiassistent! det är ju inte helt fel de heller. jag tror att det skulle passa mig bra, då jag är en riktig datanörd som gillar att hålla på med bokföring osv ;) knäppis var väl ett annat ord för det.

nu ska jag granska min lönespec!
sen sova, för imorgon äre jobb igen!
tjingeling

vill flytta!

jag vill att dom ska ringa nu och säga att vi har fått en lägenhet och att inflyttningen blir snaaaart. jag vill så gärna flytta nu till brunflo. jag vill göra ordning tjejernas rum! jag längtar snart ihjäl mig efter att få inreda barnrummen. jag vill sälja typ allt på lovisas rum nu i möbelväg & köpa nytt! en riktigt prinsessrum ska hon få min lilla donna.

nu ska jag lägga fisan! sen blire tvn innan läggdags! för idag är jag så fruktansvärt trött.
good night!
tjing

Bär blått för de barn som tvingas göra det varje dag.

På Facebook pågår nu ett evenemang som heter "Bär blått för de barn som gör det varje dag". På torsdag är det som man ska bära blått för att skänka ett tanke till dom som bär det varje dag. Det är många som gått med, men fler kan vi bli. Så här beskrivs evenemanget:

"Det finns barn som är rädda för morgondagen. Barn som vaknar med blåmärken på kroppen och som ägnar otaliga stunder framför spegeln för att försäkra sig om att kläderna döljer det mamma och pappa har gjort. Dessa barn kan le, precis som alla andra. Det kanske är den tysta flickan längst bak i klassrummet? Den alltid så glada pojken som kommer till skolan först på morgonen och pratar så gott om sina föräldrar? De finns mitt bland oss och det är dags att se dem.

Många barn lever ett liv som myndigheter eller vuxna inte vågar se. Jag tycker det är dags att öppna ögonen och se alla dessa barn som behöver bli sedda. Jag vågar se. Vågar du?

Med den här dagen vill jag uppmärksamma de som tvingas bära blått varje dag. Ta på er något blått, stort eller smått, och skänk en tanke åt dem som bär det varje dag!"Jag tycker att det är tragiskt att sånt här faktiskt händer. Det är hemskt och oacceptabelt. Men någonting som jag tycker är ännu värre är när den andra föräldern vill agera, och myndigheter inte vill öppna ögonen för detta utan istället anklagar den föräldern för pajkastning. Det tycker jag är tragiskt. Varför går inte myndigheterna till botten med varje fall som kommer in? Utreder ordentligt och faktiskt lyssnar på alla parter, även barnet. För det här måste bli bättre, vi kan inte acceptera att det här händer. Det är barn det handlar om, oskyldiga, rädda och trasiga barn.

Ibland kanske det förekommer att man som förälder i vårdnadstvister smutskastar varandra och anklagar varandra för saker och ting. Men om man misstänker att så är fallet, utred det till botten istället för att anta att det är smutkastning mellan föräldrarna som pågår. Man kanske måste öppna ögonen och titta på barnet, och utreda om barnet utsätts för någonting och hur barnet faktiskt mår.

Alla barn förtjänar världens bästa föräldrar och hem där dom känner sig trygga. Alla barn förtjänar en bra uppväxt.

Jag vågar se, vågar ni?

ledig idag!

idag är jag ledig och det är faktiskt hur skönt som helst. dock är jag hur trött som helst då frida kommit in i en period då hon äter på nätterna och knappt på dagarna. hon sover väldigt oroligt också. så jag är så fruktansvärt trött. skulle kunna somna nu. känns som hon gått tillbaka till de stadie där hon var när man ammade henne.

men här gör vi iallafall framsteg varje dag som de känns. mamma och pappa säger hon nu. hon börjar även bli tuffare & släpper mer och mer. vilket leder till att vi ramlar mycket mer. frida älskar gå vagnen som hon spriger runt med! :) hon öppnar alla skåp hon ser och försöker riva ut allt. alla prydnader om mamma har är extra roliga & när mamma säger nej så skrattar vi bara och tycker det är ännu roligare. frida, hon är vår lilla busunge!

lovisa, lilla mini-mamman här hemma. hon har koll på varenda grej som frida gör och är väldigt duktig på att säga till henne. men hon älskar även att busa med sin syster. något annat hon också gillar att göra är pyssla, leka mamma, pappa & barn, samt laga mat i hennes lilla kök. hon tycker även om att hjälpa till här hemma, som diskning, städning, bakning och matlagning. lovisa, hon är vår lilla prinsessa!

nu ska jag ringa bvc och se om hon har nån tid för vägning&mätning innan vi far till Teneriffa.

shopping to my lovely girls! <3
jaa, allt detta lyckades jag plocka ner i shoppingbagen på h&m. jag har städat och rensat barnens garderober idag, tagit ut alla kläder som dom vuxit ur och jag kan säga att det mest tomt i lovisas garderob. så nu fick ju hon massor med nya kläder, hon fick även vara med själv och bestämma vad hon ville ha. frida fick även sig 3 nya plagg + strumpor.

kul med något nytt i garderoberna också! :)

framtiden

jag får nästan ont i magen av att tänka framåt. jag skulle ju egentligen vara mammaledig till hösten, men jag vet inte längre om reine ska få vara hemma istället. jag skulle behöva ett jobb. och egentligen skulle jag ha behövt plugga också. jag har insett att butiksjobb är ju typ de ända som man får när man gått handels. såg att dom ska göra om handelsprogrammet f.r.o.m i år, och då blire ju mkt bättre. för då väljer man först handel eller turism, sen när man valt handel så väljer man sen om man vill rikta in sig på administration eller handel. inriktar man sig på administration så kan man typ få kontorsjobb (ekonomiassistent) och inriktar man sig mot handels så får man inom butik/marknadföring. trore var nåt sånt!

tänk om man hade kunnat varit lite smartare och läst fler ekonomi kurser i korgvalen istället för allt annat som man inte har så stor nytta av i arbetslivet. nog för att psykologi och psykosocialt arbete var väldigt intressanta och roliga kurser så har jag ju faktiskt inte så stor hjälp av dom just nu. jag hade haft det väldigt mycket bättre om jag läst ekonomi. men ibland kan man ju inte tänka på allt.....

så jag vet inte vad jag ska göra???? jag vill plugga, men känns inte som jag har råd. vill ju absolut inte ta studielån. måste ju verkligen komma på någonting. vill ju få en fast inkomst. kanske måste man trots allt vandra ner på arbetsförmedlingen.

bikinis

bikini för mig är alltid ett mysterium. jag hade beställt en bikini som jag trodde skulle passa, men den var alldeles för liten. så den får åka tillbaka & nu har jag beställt en ny! men beställde två storlekar så får vi se vilken som passar. känns som att jag verkligen behöver en bikini nu då det är typ 10 dagar kvar tills vi åker. wiie.

lovisa skulle ha haft ett par bikinitrosor också, så ska försöka hitta de. nu ska vi göra oss i ordning för att sen åka till Brunflo och hälsa på Sofie & barnen! :)

goodnight!

nu ska jag faktiskt sova så jag orkar jobba imorgon! vi har fått in vinteroverallerna från didriksson nu så imorgon ska vi hänga upp allt sånt! jag har lagt undan till barna! dom ska få likadana overaller i år :)

drömhus

jag tror att alla någonstans inom sig har byggt upp en bild på hur deras drömhus ska se ut. det har jag och jag tänkte dela med mig om den. jag tänker vänta med att köpa hus tills jag hittar det här huset, det värsta är att jag tror att man får leta sig en bit utanför stan för att hitta ett.

mitt drömhus är ett stort gammalt hus. här är ett ungefär på hur jag vill att det ska se ut från utsidan. kanske hjälper det er att måla upp bilden jag har framför mig.huset ska vara friliggande och det ska vara en bit till nästa granne. jag vill ha en stor gård, gärna plats för ett litet land där jag kan odla mina egna grönsaker. vinbärsbuskar ska det finnas & gärna äppelträd. även en fin lekstuga till kidsen. När man kommer in i huset ska det vara ljust och fräsht, gärna lite lantig inredning. Jag vill att det känslan av att huset är gammalt ska finnas kvar. Köket ska vara jätte stort, lika så alla andra rum. Huset ska ha MINST ha 6-7 sovrum varav ett rum ska vara kontor och ett gästrum. Resten av rummen ska jag fylla ut med barn. jag ska alltså bilda mig en stor familj.

detta vore rena drömmen. och jag hoppas att den en dag kommer bli sann. men först och främst ska jag skaffa mig ett heltids jobb, spara massa pengar & sen börja leta på allvar!

hur ser erat drömhus ut? dela gärna med er!


my little girl <3

lilla fridan blir hela 8 månader idag. vart tar tiden vägen egentligen? tiden verkligen springer iväg och det känns som att man inte hinner med. jag tyckte nyss hon var en liten pytte bebis som låg i babygymet & lekte. nu kryper hon runt och reser sig mot allt. den roligaste maskinen av dom alla är diskmaskinen, tänk att dom kommit på en sån rolig uppfinning? det värsta av allt är att man inte får leka i diskmaskinen, så mammsen stänger igen den så fort hon ser att jag (frida) kommer.

lillfis

min lillfis kan verkligen inte låta bli någonting här hem-m+a.7 88888888884
58563
013256
02

-935666235669/*

Ja, där har ni några ord från FridA. Hon får hur långa armar som helst när man sitter vid datan. Hon har ju även kommit på hur man ska öppna skåpen vid tvbänken så hon river ut alla filmer. Idag måste det köpas in låd & skåps reglar.

Men roligast av allt är ändå att busa med syrran. Och ibland när Lovisa tagit på sig rollen som mamma så är on extra rolig att retas med, då tar man allt som hon har och biter på det. Eller så river man i sånt som hon säger att man inte får röra.

Syskonkärlek! Underbara fina syskonkärlek! Det är så himla roligt att se!

Nä, nu ska jag göra lite frulle!

säkerheten i bilen

jag har insett nu på slutet att det är inte alla som har koll på att babyskydd & bilbarnstolar faktiskt har bäst-före datum. jag hade inte alls koll på de innan jag började på barnens hus. men det har jag ju nu och är faktiskt glad över det. t.ex. så ska man ju inte köpa begangnade bilstolar om man inte kan vara 100 % säker på vad den varit med om, eftersom den kan lika bra har varit med i en kollision. sen så har ju dom bäst före datum. på babyskydden är det 4-5 år & på vanliga bilstolar tror jag det är 8-10 år.

Barn ska också åka bakåtvänt så länge som möjligt. Tidigast vid 4 års ålder bör man vända till framåtvänt åkande. Det beror på att nacken och musklerna runt den ännu inte är så stabila att de orkar hålla emot vid en eventuell kollision eller häftig inbromsning.

Mer om det kan ni läsa här .

Nu ska jag sova!
Natti

om 2 veckor & 3 dagar

.. så sitter vi på arlanda och väntar på att få checka in! känns typ hur underbart som helst! det som oroar mig mest är hur fasen det ska gå med lillfridan. lovisa älskar ju värme & bad, men frida då, som är i åldern då allt ska in i munnen. antingen så blir det 14 fantastiska dagar eller så blir det 14 dagar av hemlängtan. men jag hoppas det går bra! att bada gillar ju båda barnen!

idag ska vi leta efter låd&skåps reglar! frida öppnar alla skåp & lådor och sliter ut allt som finns. imorse var alla filmer utrivna.... men nu har hon sovit en timme! hör att hon vaknar nu, så må ta upp na!

tjingeling

kanske kan jag snart ropa hej!

jag har i stort sätt hela mitt liv haft problem med min mage. men nu på slutet har jag börjat blivit öm i magen också. så sökte lite på internet och tyckte att jag hittade en artikel på aftonbladet som stämde in just på mig. den varnar för allt socker som finns i maten och att man kan ha "svampar" i magen. vid mkt intag av socker så får man uppsvälld mage eller förstoppning. och sockerrika produkter är bla kolhydrater.

så nu ska jag testa att äta mindre kolkydrater för att se om min mage blir bättre och att jag äntligen kan få andas ut och bara leva! samt köpa nånting på hälsokostbutiken!

här är artikeln jag hittade, klicka här

Nu; Ledigt

Det här var en bra arbetsvecka. Arbetat tre dagar och nu är jag ledig i fem dagar. Så nu är det myspys med familjen som gäller. Annars ska jag även hinna med det här;

- Hämta Fridas pass
- Tvätta
- Köpa en napphållare till Frida
- Shoppa lite kläder
- Ev. köpa en ny bikini
- Storstäda
- Baka Vitkladdkaka
- Ev. kolla på en bältesstol till Lovisa.

Ikväll blire nog vilning, jag är så himla trött i hela kroppen. Kanske kan det bero på lite sömn & jobb. Men det är verkligen kul på jobbet. Jag har börjat komma in mer och mer på babyavdelningen nu, vilket betyder att jag kan hjälpa till ännu mer. Just nu håller jag på att lära in mig på Teutonia barnvagnar & bilstolar. Det är väldigt mycket att lära sig & det tar tid. Vissa kan ju bli väldigt irriterad och tycker att när man arbetar där ska man kunna allt, men det är ju tyvärr så att det tar tid att lära sig eftersom det är så pass mycket att lära sig & tid över till att lära andra är det inte så ofta det finns. Men iåmed att jag har haft praktik där så har ju jag haft möjligheten att få stå bredvid och lyssna när en ordinarie personal gått igenom vagnar & diverse.

Det var väl det jag hade att säga just nu. Så nu när jag lättat lite på hjärtat ska jag ta och göra i ordning barnen för nattning som fortfarande  är vaken.

Tjingeling

my little girl

är trött helt enkelt. och jag som mamma är då ganska leds. då jag för 15 minuter sen låg i sängen i hopp om att få somna om, men lilltjejen bestämt sig för att kliva upp. så när man kliver upp så vill hon gå och sova! typiskt eller vad? ja, det är helt enkelt så det är när man har kids.

så nu ska jag ta och byta blöja på denna dam, sen se om hon vill sova!
ha det bra så länge folket!
tjingeling

mumsi

förra veckan fick jag ett recept på lax av min jobbkompis sara. det gjorde jag idag och det blev super, duper gott. det var nog bland det godaste jag ätit. på laxen var det fetaost, creamfresh & pesto. jag kan verkligen rekommendera det till alla mina läsare!Lånad bild från google.se


Nu ska jag ta och lägga ner Lovisa. Sen blire till att slappa lite innan läggdags! Imorgon äre work igen som gäller!

Tjingeling!

Förkyld & trött

Idag känner jag mig verkligen inte pigg, men jag måste bli pigg tills imorgon då jag ska jobba. Ni förstår, jag är täppt i näsan i mellanåt & annars rinner det bara. Huvudet spänner lite lätt och egentligen så skriker kroppen efter att få sova. Frida min lilla solskenspärla är också sjuk, vilket leder till att hon inte sover så himla bra på nätterna. Hon vaknar och är jätte täppt och elak (snäll) mamma som man är så sprutar man in lite koksalt i näsan och tar fram den härliga snorsugen. Vilket leder till att min lilltjej blir super arg! Dumma mamma. Håller tummarna för att det ska gå bättre i natt, tycker att det borde börja gå mot bättrningsvägen nu.

Nä, ska väl snora vidare jag & hålla tummarna för att det blir bättre tills imorgon!
Nu blire lite svull & kika på tv!

Tjingeling!

badbadIdag har vi varit iväg på Lits Camping och badat. Det var verkligen ett kanonställe, så dit kommer vi åka fler gånger. Jag som är världens badkruka slängde mig i vattnet och hade faktiskt lust att ligga där hela dagen, dock kan man ju inte de då man har kids. Jag smörjde ju dock inte in mig själv, då jag kände att jag hade en dag på mig at få lite färg. Vilket resulterade till att jag bränt mig på axlarna, men de var inte så himla farligt. Värre har man ju varit med om. & lite färg fick jag ju! :)

Nu längtar jag verkligen tills vi ska till Teneriffa. Jobbigast kommer att vara Frida, då man inte ska ha hon i direkt solljus också har hon kommit upp i åldern då hon vill krypa runt på backen hela tiden. Man får väl passa på att sola medan hon sover ;)

Nu skulle jag ha letat mig en bikini, byter ju varje år då jag aldrig hittar någon som jag trivs i! :(
Kanske ska kika runt lite på nätet och se om jag hittar nåt! Nästa långledighet blire att springa på stan .
Imorgon äre dags för work igen. Farmora är här och barnvaktar.

nytt igen!

kände att jag ville ha någonting nytt igen! men fortfarande något tillfälligt, orkar inte sätta mig ner och fixa och trixa. men ska väl göra de nånting framöver, kanske när jag är mammaledig, kanske får man en stund över då. nu ikväll hade jag tänkt att färga håret, men reine är hos grannen och ser på film så vi får väl se hur sent de blir. men blire inte så sent så blire nog färgning. nu fanns inte färgen som jag brukar ha, tur ändå, för de är ju en rätt mörk färg. vi får väl se vad det här blir för färg. jag hoppas iallafall på en färg i hela håret, inte som de är nu och 500 olika färger.

imorgon har jag bestämt att vi ska åka och bada! för då ska jag njuta av sista lediga dagen innan 4 days work.

nä, nu ska jag gå och skära upp lite melon! :)
nattinatti!

godmorgn!

jag tror jag tagit lite ledigt från bloggen ett tag, jag har inte haft någon tid till att uppdatera. lovisa min lilla pärla har precis vaknat, den andra lilla busen har varit uppe sen 7. i helgen har vi iallafall varit hemma i hammarn då min bror hade 30 års kalas i lördags. i lördags dag var vi på kopperhällan och badade med syster & family. Igår var vi till övsjö & badade med Micke, Annika & kidsen. Tror inte jag varit till Övsjö på dom senaste 10-12 åren, men de var lika fint nu som då.

Idag hade jag tänkt åka på Lits Camping och badat, men det verkar inte vara något kanonväder ute. Så vi får väl la se om de blir nåt bad idag eller om vi hittar på nå annat.

Nu ska jag göra lite frulle till lillfisan!
Tjingeling
RSS 2.0